Cu noroi si in alt fost manager

După atacurile împotriva dr. Antal, alt medic din Maternitatea Oradea a fost atacat.

Doctoriţa Liana Antal, ex-manager la Maternitatea Oradea, nu e singurul medic căruia i s-a contestat calitatea muncii, pe nedrept.

Dr. Doru Crăiuţ şi el fost manager al Maternitatii Oradea, a fost de curând ţinta unor atacuri după ce, la jumătatea lunii trecute, a ieşit în faţa opiniei publice pentru a relata un caz nefericit care ar implica potenţiale nereguli în spital, ce au la bază un eventual management defectuos al inginerului Gavrilă Grebenişan. După cum se poate observa în video-urile realizate de jurnaliştii prezenţi la acea conferinţă, dr. Crăiuţ nu şi-a atacat colegii medici, ba dimpotrivă. Medicul a relatat că o gravidă internată într-o dimineaţă şi-a pierdut copilul fiindcă s-ar fi intervenit prea târziu, când şi viaţa ei ar fi fost în pericol. Gravida sosise dimineaţa la spital, iar seara, când s-a sesizat ruptura de uter a femeii, aceasta a fost operată. Femeia a scăpat cu viaţă, dar fătul a murit după naştere.

Distorsionat

Drept „pedeapsă” pentru ieşirea în media locală, dr. Crăiuţ a fost atacat de conducerea Maternitatii Oradea şi de o parte din media orădeană. Astfel, după câteva zile de la conferinţa susţinută de dr. Crăiuţ, managerul Grebenişan a organizat şi el o conferinţă de presă la Maternitatea Oradea, dar nu s-a prezentat. Ing. Grebenişan a motivat medical absenţa şi i-a permis directorului medical dr. Petru Chitulea să susţină conferinţa. Dr. Chitulea a susţinut că acest caz al femeii e unui fericit, fiindcă trăieşte, chiar dacă bebeluşul ei a murit. Episodul conferinţelor de presă s-a finalizat într-o parte a media cu acuze murdare la adresa dr. Crăiuţ.

De pildă, medicul e acuzat că ar fi „criminal” şi „impostor” pentru că efectuează intervenţii chirurgicale laparoscopice fără să aibă pregătire. Din informaţiile JB însă, dr. Crăiuţ este primul medic care a adus la sfârşitul anilor ’90 o linie de laparoscopie la Maternitatea Oradea (fapt semnalat şi în paginile JB), fiind considerat de mulţi colegi un pionier în operaţii laparoscopice de profil.

O.Ş.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !