Cursuri IT gratuite cu subvenţii

De Dan Birta
Reactualizat la:
Cursuri IT gratuite cu subvenţii
Şomerii de lungă durată, dar şi angajaţii, pot participa la cursuri de calificare la finalul cărora primesc şi bani.

Şomerii de lungă durată, dar şi persoanele încadrate în muncă au şansa de a se instrui gratuit în domeniul IT. Mai mult, la finalizarea cursurilor primesc şi bani, în funcţie de prezenţa la ore.

Primul dintre cursuri – operator introducere, validare şi prelucrare date – iniţiere, va începe în luna iulie, durează 120 de ore împărţite pe durata două luni. Programul este de luni până vineri – 3 ore pe zi. La curs trebuie să participe 21 de persoane.

Cel de-al doilea curs – administrator de reţele – perfecţionare, va începe în luna octombrie 2014. Şi acest curs durează două luni. Numărul participanţilor la cele două cursuri este de 84 în total

La aceste două cursuri pot participa şomerii de lungă durată, tineri şi adulţi, precum şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Condiţiile participării la curs sunt: domiciliul în judeţul Bihor, studii medii finalizate pentru cursul de operator şi studii superioare finalizate pentru cel de administrare reţele. Subvenţiile acordate cursanţilor sunt de 150 de lei/lună, adică 300 de lei la finalizarea cursurilor. Subvenţia se reduce proporţional cu numărul de absenţe.

Şi pentru angajaţi

Angajaţii cu contract de muncă au şi ei şansa de a se perfecţiona în meseria de operator introducere şi validare date dacă participă la cursul ce va demara în luna iulie. Durata cursului este de 480 de ore, cursul desfăşurându-se în patru serii de câte patru luni.

Alt curs la care pot participa persoanele care au un loc de muncă este cel de lucrător în comerţ – calificare. Pentru acest curs este nevoie de studii gimnaziale, iar pentru cel de operator – studii medii.

Subvenţiile acordate sunt de 360 de lei/lună pentru prezenţa de 100% la cursuri, adică 1.080 de lei la finalizarea cursului, după examen. Pentru operator subvenţia este de 420 de lei/lună pentru prezenţa de 100% la cursuri, adică 1.680 de lei la finalizarea cursului.

Cele două cursuri sunt organizate de către Informatica Oradea prin două proiecte cu finanţare europeană.

La finalul cursurilor se eliberează certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Muncii. Informaţii la tel. 0259.431.306.

Infirmiere şi bone

Alte cursuri gratuite pentru şomerii de lungă durată şi persoanele fără ocupaţie, cu subvenţii, sunt organizate şi de către Asociaţia Filantropia Oradea. Este vorba de curs de infirmiere, lucrător în cormerţi, îngrijitoare copii şi îngrijitoare bătrâni. La finalul cursurilor fiecare cursant primeşte o indemnizaţie de 700 de lei. Informaţii la tel: 0751.682.501 şi 0764.107.080.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !