Dealul Ciuperca, muscat dar amenajat

Dealul Ciuperca, muscat dar amenajat
Pe lângă proiectul de amenajare a drumului rapid Oncea – Dragoș Vodă, care va mușca din Dealul Ciuperca, un proiect municipal important pentru zona verde este „Dezvoltarea unor habitate naturale din specii de arbori protejaţi şi flora spontană pe Dealul Ciuperca din Oradea şi în Zona Korosszegapati din judeţul Hajdu Bihar”.

„Dorim ca pe lângă realizarea părţii de infrastructură, proiectul să se evidenţieze şi prin promovarea habitatului natural, prin realizarea unor spaţii de agrement şi a unor zone panoramice destinate vizitatorului. Se doreşte şi realizarea unei zone viticole, ca o revenire la vechile tradiţii practicate în această zonă a oraşului, dar şi a unui punct de informare turistic. Grădina publică va fi prevăzută și cu o cascadă în trepte, care va avea la bază un lac cu nuferi”, a explicat viceprimarul Florica Cherecheş.

Partener în proiect este şi Autoguvernarea Minoritară Română din Apateu (Roman Kisebbsegi Onkormanyzat Korosszegapati).

„Valorea estimată a proiectului este de 2.000.000 euro. Bugetul municipiului Oradea pentru acest proiect este de 1.724.253 euro, din care 735.000 euro sunt contribuţia nerambursabilă, iar 989.253 euro reprezintă contribuţia proprie a municipalităţii”i, a adăugat Cherecheş.

După finalizarea documentației de către Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, dosarul va fi depus pe Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !