Deplasari mai sigure cu autoturismul

De Alexandra Lăzureanu
Deplasari mai sigure cu autoturismul
Pe lângă confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pot apărea diferite probleme.

Pentru a le evita, pentru a nu deveni victima unor infracţiuni de furt din sau de auto, poliţiştii bihoreni vă sfătuiesc să ţineţi cont de câteva chestiuni: Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului şi apoi stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii. Astfel, dacă traseul este mai lung, e bine să vă căutaţi cel puţin încă un partener de drum pentru a vă ajuta le nevoie. Alegeţi locurile de parcare special amenajate sau zonele bine luminate şi aflate la vedere. Dacă doriţi să vă odihniţi puţin nu opriţi în locuri necunoscute şi mai ales izolate; căutaţi popasurile special amenajate în acest sens. Autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofon, genţi, borsete, aparate foto, etc.). Totodată, indiferent de perioada pentru care părăsiţi autovehiculul, nu uitaţi să conectaţi sistemul de alarmă.

Atenţie maximă

Poliţiştii vă sfătuiesc, de asemenea să fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul, să nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii. Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia. Dacă pe traseu sesizaţi ceva suspect iar situaţia nu vă permite să interveniţi, anunţaţi de îndată primul post de poliţie întâlnit. Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului. Infractorii vor profita de fiecare clipă de neglijenţa manifestată în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, astfel încât mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi, vă va scuti de neplăceri. În cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni, apelaţi cu încredere Poliţia la numărul pentru apeluri de urgenţă 112!

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !