Despre fuziunea Dimitrie Leonida cu Constantin Brancusi

De Cristian Horgoș
2Comentarii
CT „Brâncuşi” câştigă clasele de la „Leonida”
CT „Brâncuşi” câştigă clasele de la „Leonida”
ISJ Bihor s-a îngrijit ca titularizarea dascălilor comasaţi să se facă de pe poziţii egale.

În conferinţa de miercuri, şeful ISJ Bihor s-a referit şi la procesul de fuziune dintre colegiile tehnice „Constantin Brancusi” şi „Dimitrie Leonida”, ultimul desprins din Liceul Ortodox după un scurt „mariaj”.

„Nu am avut o abordare coerentă privind colegiul «Leonida», dar nu din cauza noastră. Întrucât clădirea de pe strada Republicii a fost retrocedată Episcopiei Ortodoxe s-a operat o fuziune formală între o filieră vocaţională şi una tehnologică. Acum însă vom îndrepta lucrurile”, a spus Daniel Negrean.

Astfel, fostul Liceu CFR se va alipi de CT „Constantin Brâncuşi” de la 1 septembrie, cu aprobarea Consiliului Local Oradea.

Şanse egale la titularizare

Însă cum «Leonida» nu mai are personalitate juridică, ISJ Bihor a obţinut de la Ministerul Educației aprobarea pentru o etapă intermediară de „titularizare” astfel încât cadrele didactice de la «Brâncuşi» să nu fie favorizate.

„Am dorit ca titularizarea să se facă pe criterii de competenţă profesională, potrivit normelor în vigoare”, a explicat ieri Negrean.

Şedinţa a avut loc pe 25 februarie la sediul ISJ, în urma ei 21 de profesori asigurându-şi post de titulari în viitorul colegiu extins.

Ceilalţi nouă profesori ne-titularizaţi vor avea ocazia să participe la completări de normă, pre-transferuri etc.

Cât priveşte Liceul Ortodox, şeful ISJ Bihor a apreciat că unitatea şcolară vocaţională „trebuie să demonstreze că poate să atragă elevi”, mai cu seamă că are şansa de a şcolariza clase pregătitoare dinspre Grădiniţa nr. 23 şi dispune, totodată, de un gimnaziu format din fosta şcoală «Andrei Mureşanu».

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor