Excelentele lor expun la Biblioteca

De Veronica Bursaşiu
Excelentele lor expun la Biblioteca
Absolvenţii clasei de excelenţă de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.16 au avut vernisajul expoziţiei de pictură.

Copiii îi spun „profa”, şi în ciuda faptului că e severă, o iubesc. De drag, „excelenţii mic” şi „excelenţii mari” vin săptămânal la clasa de excelenţă a doamnei profesoare Anca Bulc. Rezultatul: explozie de culaore, talent şi multă pasiune.

Micuţii Picasso

Printrei cei care expun în aceste zile pe holurile Bibliotecii Judeţene se află şi Raluca Crişan, „cea de la care a început totul”, prima membră a clasei de excelenţă. Acum, la expoziţia de sfârşit de an expun copii între 4 şi 18 ani: „19 excelenţi mici” şi 27 de „excelenţi mari”. „Copiii vin la ore, dacă au talent şi le place ceea ce le cer rămân. Încercăm să dezvoltăm acea latură a copilului care îl reprezintă. Ne jucăm cu culorile. Îmi plac să le stimulez partea care le place şi lor. De exemplu, dacă unui îi place grafic nu îl îndrept spre altceva. Fiecare are stilul lui şi este şi o modalitate de dezvoltare a personalităţii. Acum, la final de an dorim să-i surprindem pe părinţi cu ceea ce am realizat noi”, ne-a mărturisit profesorul Anca Bulc. Aceasta ţinut să-i mulţumească mentorului său, directorul Mircea Gârba care a reuşit ca în cadrul şcolii să creeze mediul necesar dezvoltării fiecărui cadru didactic. Directorul Gârba a ţinut să spună că demersul profesoarei Anca Bulc este unic în Bihor, „dar cred că şi în ţară”. Mircea Gârba a ţinut să le ureze copiilor să vândă măcar un tablou la preţul unui Picasso.

Din partea excelenţilor mici a vorbit Alexia Ivan. Mica pictoriţă le-a multumit părinţilor care îi susţin pe cei de la clasa de ecelenţă şi a ţinut să spună că tablourile expuse se datorează muncii unei persoane speciale, profesoara Anca Bulc. Cu o maturitate care depăşeşte cei 11 anişori ai Alexiei, aceasta spus că doar dacă împreună cu colegii săi vor veni în continuare la orele de pictură, pentru a se perfecţiona, vor deveni, aşa cum ei vor alege, pictori, arhitecţi, sculptori.

„Vin cu mare drag la orele de pictură. Am făcut pictură pe sticlă din clasa a II-a. Dar întotdeauna mi-am dorit pictură”, spune Ioana Borza, elevă în clasa a V-a la Şcoala Dacia. Majoritatea artiştilor e talentată şi la matematică, limba română sau sport. De exemplu, Patricia Marcu a terminat clasele V-VIII cu „10 curat”. Pe lângă abilităţile dobândite la şcoala, copiii profesoarei Anca Bulc au învăţat cea mai frumoasă lecţie: aceea că „imaginaţia nu are limite”, aşa cum spunea Alexandra Manuil, care a vorbit în numele „excelenţilor mari”.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !