Fără necazuri în vacanță

De Otilia Șandor
Fără necazuri în vacanță
Fiindcă foarte mulți bihoreni intră în concedii în această lună, pompierii le vin acestora în ajutor, ca să prevină evenimente nedorite pe timpul sezonului estival.

Astfel, pompierii militari reamintesc bihorenilor principalele reguli și măsuri menite să le protejeze viața și bunurile şi mai ales să le ofere o vacanţă liniştită, ferită de situaţii nefericite.

Astfel, pentru evitarea situațiilor de urgență provocate de eventuale disfuncționalități ale instalaţiilor de alimentare cu electricitate, apă şi gaze, pompierii recomandă celor care optează pentru un concediu departe de casă, ca înainte de a părăsi locuinţa să deconecteze aparatele electrice şi să închidă robinetele de alimentare cu gaze naturale şi cu apă.

Cei care călătoresc cu mașinile sunt rugați ca înainte de a porni la drum, să verifice apariţia unor eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar și perioada de garanţie a stingătorului de incendiu din dotarea autoturismului. Dacă în timpul deplasării, simt miros de ars sau detectează fum, bihorenii sunt sfătuiți să oprească imediat maşina lângă șosea, apoi să evacueze persoanele şi bagajele din mașină şi apoi să anunţe la 112.

Cei ce călătoresc cu trenul sunt rugați să nu urce în tren cu substanţe inflamabile, să nu fumeze în tren și dacă observă fum sau simt miros de ars, să anunţe imediat personalul trenului. În ultimă instanţă „acţionaţi frâna de urgenţă şi evacuaţi vagonul”, îndeamnă pompierii.

FACT BOX

Precauție în concendiu

Bihorenii care pleacă în aceste zile în concedii sunt rugați ca, odată ajunşi la destinaţie:
– La cazarea în hotel (vilă, pensiune), solicitaţi personalului angajat informaţii referitoare la modul de comportare şi de anunţare în timp util, în caz de incendiu, precum şi de asigurare a salvării în condiţii de siguranţă, pe căile de evacuare;
– După ce v-aţi cazat, citiţi Planul de evacuare şi instrucţiunile stabilite de administraţia hotelului;
– Nu recurgeţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice. În situaţia în care observaţi deficienţe în acest sens sesizaţi imediat administraţia hotelului;
– Nu fumaţi în cameră;
– În caz de incendiu părăsiţi imediat clădirea hotelului. Nu vă întoarceţi niciodată pentru obiecte considerate valoroase. Viaţa dumneavoastră e nepreţuită!
– Folosiţi întotdeauna scările de evacuare pentru evacuarea de la nivelurile superioare ale clădirii. Nu utilizaţi liftul întrucât acesta se poate bloca la nivelul incendiat;
– În cazul în care coridorul sau scările sunt impracticabile din cauza fumului, rămâneţi în cameră, izolaţi uşa cu prosoape/lenjerie umede. Anunţaţi telefonic serviciile de urgenţă pentru a vă comunica poziţia în clădire. Rămâneţi la fereastră şi strigaţi după ajutor.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !