Fetiţă salvată de un câine poliţist

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
8Comentarii
Fetiţă salvată de un câine poliţist
© Câinele poliţist şi ag. pr. Mitra
Un copilaş dispărut din grădină a fost găsit de câinele poliţist Gom.

O fetiţă de doar doi ani şi patru luni, dispărută din grădina bunicilor de la Sârbi, a fost găsită la 4 -5 km de casă, de câinele poliţist Gom şi stăpânul lui, ag. principal Florin Mitra, de la Serviciul de Criminalistica.

Fetiţa se afla sâmbătă spre seară în grădină şi se juca lângă bunicul ei, care culegea cireşe. La un moment dat, micuţa a dispărut, bunicul s-a speriat şi, din fericire, a anunţat prin 112 Poliţia, la ora 18:50.

Urgent au fost mobilizate echipaje de la Serviciul de Criminalistica (inclusiv câinele poliţist de urmă Gom, condus de ag. Principal Florin Mitra), poliţişti de la toate posturile de poliţie din zona respectivă, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri.

Agentul principal şi Gom au luat la picior împrejurimile, străbătând circa 8 km pe jos. Se întuneca afară, culoarea pământului nu se mai distingea, lupta cu timpul era tot mai strânsă. Apropierea nopţii ar fi însemnat pentru un copil atât de mic pradă sigură pentru animalele sălbatice de pe câmp.

Când, în jurul orei 22:15 min., Gom a găsit-o pe fetiţă pe câmp, într-un lan de grâu, anunţându-şi stăpânul prin sunet specific. Agentul principal a găsit-o pe micuţă stând jos şi jucându-se cu încălţările ei.

4gom

 

Victorie

A dus-o în braţe jumătate de drum, apoi micuţa a fost preluată de echipaje şi predată în siguranţă şi fără nicio rană părinţilor.

Poliţiştii, care se bucură şi ei că au reuşit să salveze acest îngeraş de copil, trag semnale serioase de alarmă. Poliţiştii amintesc că un copil nesupravegheat non-stop poate uşor să dispară, se poate ascunde prin te miri ce cotloane, sau, cum e cazul fetiţei, poate să parcurgă o distanţă considerabilă în timp relativ scurt şi, pe câmp sau în pădure, oricând poate fi rănită sau hrană pentru animalele sălbatice.

Dincolo de rugămintea poliţiştilor de a fi „cu ochii pe copii ca pe butelie”, poliţiştii roagă insistent părinţii să semnaleze pe loc dacă nu îşi găsesc pruncii. Orice clipă este extrem de preţioasă şi trecerea timpului fără anunţarea poliţiştilor care îi pot găsi înseamnă şanse mici de supravieţuire pentru copii.

Anunţarea imediată a dispariţiei la 112 şi înalta pregătire a poliţiştilor de la Serviciul de Criminalistica şi a câinilor poliţişti dresaţi s-a dovedit absolut de succes.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor