Finanţări de 680.000 de lei pentru spații verzi

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Finanţări de 680.000 de lei pentru spații verzi
MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează a 11-a ediție a programului ,,Spații Verzi’’, cu finanțări de 680.000 de lei.

România. MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează cea de-a 11-a ediție a programului ,,Spații Verzi’’, cea mai veche platformă de responsabilitate socială a MOL România, prin care pune la dispoziția asociațiilor și organizațiilor un fond anual de 680.000 de lei pentru implementarea proiectelor de protecție a mediului și de încurajare a implicării tinerilor în aceste activități.

Astfel, organizațiile și asociațiile pot depune, până la 10 februarie 2016, cereri de finanțare pentru proiecte de mediu, la cele două categorii ale programului: Spaţii Verzi Urbane şi Arii Naturale Protejate. Acestea vor fi evaluate de către un juriu de specialitate, iar proiectele selectate pentru finanțare vor fi anunţate până la sfârșitul lunii martie.

Bugetul total este 680.000 lei, finanțarea pe proiect fiind 9.000 lei la categoria Spații Verzi Urbane, respectiv 20.000 lei pentru Arii Naturale Protejate.

“Am dori să marcăm cei zece ani de când MOL România, alături de Fundația pentru Parteneriat se implică pentru ca acest program ecologic și educațional să aducă îmbunătățiri calității vieții noastre. Bilanţul primului deceniu de existenţă este pozitiv, în special pentru că a implicat un număr impresionant de tineri – peste 170.000. Lansăm cea de-a 11-a ediţie a programului având convingerea că eforturile voluntarilor vor contribui atât la îmbunătăţirea vieţii comunităţilor, cât şi la un viitor mai bun pentru generațiile care vin”, a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman al MOL România.

Obiective

În cadrul componentei ,,Spaţii Verzi Urbane’’ sunt finanțate proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafețe înverzite pe lângă desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologică în rândul comunităţilor locale. În cadrul componentei ,,Arii Naturale Protejate’’ sunt căutate și recompensate proiecte care urmăresc promovarea şi popularizarea ariilor protejate din România cu scopul de a îmbunătăți nivelul de acceptare a acestora în rândul comunităţilor locale. Proiectele finanțate prin această componentă pot fi implementate de ONG-uri în parteneriat cu organizații, instituții publice dar şi cu administratori de arii protejate.

,,În 2016 vor fi acordate finanțări pentru următoarele tipuri de activități: crearea sau reabilitarea de spații verzi urbane prin metode ecologice, educaţie ecologică non-formală în rândul tinerilor şi a comunităţilor locale, organizarea taberelor Junior Ranger, activități și evenimente organizate cu ocazia Zilei Ariei Protejate sau a altor zile internaţionale/mondiale ca Ziua Pământului sau Ziua Biodiversității (workshop-uri, concursuri, expoziții prezentări), înființarea sau amenajarea centrelor de vizitare a ariilor protejate şi crearea și amenajarea unor poteci tematice în scop educaţional.

Programul Spaţii Verzi încurajează organizarea activităților de educație ecologică, a acţiunilor creative și interactive menite să stârnească interesul membrilor comunităților locale şi să îi determine să se implice în activități din domeniul protecției mediului’’, a precizat László Potozky, directorul Fundaţiei pentru Parteneriat.

Cei interesați vor găsi manuale educative cu idei pentru realizarea activităților ecologice pe pagina web a programului și a Fundației pentru Parteneriat.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro.

Bihorul, câştigător

Anul trecut premiului ,,Arii Naturale Protejate’’ al Fundaţiei pentru Parteneriat şi Mol România a ajuns în Bihor, prin Asociaţia Pescarilor Sportivi ,,Aqua Crisius’’.

Proiectul premiat, denumit „Cu Junior Rangerii implicăm comunitățile în păstrarea și promovarea valorilor naturale”, a avut ca scop implicarea comunității în promovarea sitului Valea Iadului. Proiectul a inclus realizarea și amenajarea traseului de mountain bike „Săritoarea Ieduțului”, lecții în aer liber pentru copii despre biodiversitatea ariilor protejate, precum și acțiuni de creștere a gradului de conștientizare în rândul tinerilor din şase comunități prin activități de tip Junior Ranger și promovarea acestora prin intermediul unui film intitulat sugestiv „De ce Junior Ranger?” – disponibil on-line. În cadrul taberei Junior Ranger s-au desfășurat activități educaționale, recreative, jocuri, activități de conștientizare a importanței protejării speciilor și habitatelor.

Proiectul a fost implementat în perioada 15 aprilie – 28 septembrie 2015. În cadrul proiectului asociația a mai organizat evenimentul ,,Ziua Liliacului Carpatin’’, cu un târg de produse locale, spectacole folclorice realizate de localnici, degustări de produse tradiționale, întreceri și concursuri inedite.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !