Florin Farcaş coordonează fotbalul la CSM Oradea

De Teodor Biriş
4Comentarii
Florin Farcaş coordonează fotbalul la CSM Oradea
© Florin Birtea mizează pe Florin Farcaş - FOTO: TEODOR BIRIŞ
Noua secţie de fotbal a CSM Oradea are de joi un coordonator. Acesta este antrenorul Florin Farcaş, cel care în ultima perioadă a fost şeful Centrului de copii şi juniori al FC Bihor.

„După înfiinţarea secţiei primul pas a fost să numim un coordonator. După discuţii avute cu zeci de oameni implicaţi în fotbal am ajuns la concluzia că cea mai bună soluţie este Florin Farcaş. Având în vedere că dorim să preluăm grupele de la FC Bihor nu sunt adeptul schimbărilor radicale. La centrul nostru vor activa 5 antrenori, fiecare urmând să aibă câte două grupe, un antrenor cu portarii şi antrenorul coordonator, care ar prelua a 11-a grupă, dacă vor veni toţi copii de la FC Bihor la CSM. Săptămâna viitoare ne vom întâlni cu antrenorii şi părinţii copiilor pentru a le comunica intenţiile noastre”, spune Florin Birta, preşedintele CSM Oradea.

După discuţiile pe care Birta şi Farcaş le vor avea cu cei 7 antrenori se va decide care vor fi cei 5 care urmează să fie angajaţi la CSM. Antrenorul cu portarii va fi Dumitru Paul, care în 2015 s-a ocupat de pregătirea portarilor juniori la FCB. Antrenorii vor avea contracte pe perioadă determinată cu CSM şi vor fi evaluaţi în fiecare an.

Aflat în faţa unei noi provocări, Florin Farcaş speră ca secţia de fotbal a CSM-ului să devină în timp un reper în fotbalul românesc. „Mă simt onorat că am fost ales de domnul preşedinte. De asemenea, sunt bucuros că aceşti copii nu au fost lăsaţi de izbelişte şi vor avea unde să se pregătească. Oradea a avut tot timpul copii de valoare. Un nou început este un pas înainte. Vrem să le dăm posibilitatea copiilor să se dezvolte şi să se afirme în cadrul CSM Oradea”, afirmă Farcaş.

Taxă de 100 lei

Birta a precizat că va exista o taxă de membru cotizant de 100 de lei, pe care fiecare copil legitimat la CSM va trebui să o achite: „Dorim să eliminăm orice contact al antrenorilor cu sume de bani provenite de la părinţi. Cine va greşi va fi sancţionat drastic şi se va merge până la desfacerea contractului de muncă. În afara acelei taxe de 100 de lei, copii nu vor trebui să mai plătească nimic şi vor avea la dispoziţie tot ce este nevoie ca să-şi desfăşoare activitatea”. Copii şi juniorii vor avea la dispoziţie terenurile de la Stadionul Iuliu Bodola şi Stadionul Motorul.

Secţia de fotbal va avea un buget de circa 300-400.000 de lei, la care se vor adăuga banii colectaţi prin taxa de membru cotizant.

Florin Birta vrea seriozitate şi transparenţă, iar atunci e convins că sponsorii nu vor ocoli fotbalul la CSM: „Se pot găsi sponsori, poate mai uşor decât la polo sau baschet, cu condiţia să existe un climat de linişte şi transparenţă”.

Până în vară, grupele nu vor avea competiţii oficiale, urmând ca din sezonul 2016/2017 să participe în campionate cu numele CSM Oradea.



4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor