Gratuităţi şi distracţii de 1 Iunie

De Cristina Ghilea
Gratuităţi şi distracţii de 1 Iunie
Miercuri, de Ziua Internaţională a Copilului, cei mai mici dintre orădeni sunt invitaţi la muzee şi la o premiere OTL.

Art Nouveau pe înţelesul copiilor, vizite gratuite în turnul Primăriei şi la Casa Darvas Laroche precum şi premierea celor mai reuşite lucrări din concursul OTL fac parte din oferta de 1 Iunie, adresată celor mai mici cetăţeni ai urbei.

„Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor aşteaptă toţi copiii şi elevii, cu ocazia zilei de 1 Iunie 2016, să viziteze gratuit Turnul Primăriei Oradea şi Casa Darvas La Roche – str. Iosif Vulcan nr. 11. Cu acest prilej, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor organizează ateliere de creaţie pentru elevi la Casa Darvas la Roche. Organizatorii, împreună cu profesorii Racz Ervin şi Popa Silviu de la Liceul de Artă din Oradea, graţie talentului elevilor claselor a XI-a, vor realiza în intervalul orar 10.00-14.00 activităţi care vor presupune lecţii de cunoaştere a poveştii detaliului în stilul Art Nouveau şi organizarea atelierelor de creaţie decorativă pe cutii de carton. Activitatea are la bază informaţiile transmise prin expoziţia „Natura şi Art Nouveau” concentrate într-un caiet educaţional tipărit în 1000 de exemplare, care vor fi utile alături de alte materiale decorative”, transmite Primăria.

Astfel, copiii organizaţi pe grupuri sunt aşteptaţi pe strada Iosif Vulcan nr. 11 cu o cutie/grup pe care se va realiza experimentul „Natura în Art Nouveau”. La finalul orei petrecute în atelierul de creaţie, participanţii vor putea păstra „haina” unei amintiri interesante, utile sau care poate să fie oferită cadou. Cele mai originale creaţii vor fi premiate de organizatori.

Programul atelierelor de creaţie – 10,00 – 14,00 – Casa Darvas La Roche. Programul de vizitare la obiectivele turistice – 10:00 – 19:00, fără participarea la activităţi.

Detaliile privind organizarea atelierelor de creaţie pe grupuri de copii/elevi se pot obţine la telefon 0731-212284, sau 0259-437000 – int. 262, persoană de contact Camelia Matei.

Prieten pe şine

După-amiază, de la ora 18:00, în bucla de la Pod CFR, vor fi premiaţi elevii de la şcolile din Bihor care au participat la concursul de desene „Prietenul meu, Tramvaiul”.

Aflat la a treia ediţie, proiectul este iniţiativa OTL SA, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor. Anual, unul dintre tramvaiele OTL este redecorat cu un autocolant care conţine desenele desemnate câştigătoare în urma selecţiilor care au avut loc. În acest an, la marcarea a 110 ani de transport public cu tramvaie electrice, va fi decorat un tramvai care va circula „împodobit” cu aceste desene începând din 1 iunie 2016. „Invităm cu drag orădenii să participe la festivitatea de premiere şi apoi la o plimbare cu tramvaiul decorat”, transmite OTL SA.

Ziua Copiilor, în Parcul Bălcescu

Miercuri, Parcul Bălcescu va fi animat de concerte și concursuri pentru copii. Activitățile pentru cei mici vor începe la ora 10 și se va întinde pe tot parcursul zilei. Pe scena din parc va fi prezentată și o piesă de teatru pentru copii. Organizatorii au mai pregătit pentru micuți și părinți preparate tradiționale la grătar, înghețată, sucuri și multe surprize.

Program 1 iunie:

10:00 Muzică ambientală

14:00 – 15:30 Spectacol al elevilor coordonați de Romina Nemes – Silaghi

15:30 – 16:00 Bianca Onița, Maria Alexandra Secan, Bianca Risco, David Alexandru

16:00 – 17:00 Teatru pentru copii – Visul Magic

17:00 – 18:00 Grupul Florile Bihorului (coordonator Anamaria Gal), Carmen Floroiu

18:00 – 19:00 Grupul Vivere (coordonator Valeria Miscutia)

19:00 – Meda Music (coordonator Meda Horjan)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !