Imaginea lui Eminescu dintr-o campanie pentru un test de boli venerice, neagreată de Ministerul Culturii

De CARMEN ILE
5Comentarii
Imaginea lui Eminescu dintr-o campanie pentru un test de boli venerice, neagreată de Ministerul Culturii
O campanie publicitară online utilizează portretul lui Mihai Eminescu pentru a promova un test de boli venerice, iar Ministerul Culturii (MC) solicită renunțarea la această imagine, motivând că acțiunea este revoltătoare.

„Ministerul Culturii a constatat cu stupoare că portretul marelui poet român Mihai Eminescu este folosit abuziv în contextul unei campanii publicitare de promovare a unor teste pentru depistarea bolilor venerice. Ministerul consideră că acest gen de acţiune este revoltătoare şi nu se află în conformitate cu bunele uzanţe şi exploatarea normală a operei artistice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Bolile cu transmitere sexuală nu sunt ceva nou. Singura diferenţă e Veneris. Unicul kit de autotestare BTS (boli cu transmitere sexuală, n.r.) din România disponibil online şi în farmacii", scria marţi pe pagina de Facebook a Veneris. Bolile cu transmitere sexuală nu sunt ceva nou. Singura diferenţă e Veneris. Unicul kit de autotestare BTS (boli cu transmitere sexuală, n.r.) din România disponibil online şi în farmacii”, scria marţi pe pagina de Facebook a Veneris. ©

Ministerul Culturii își motivează solicitarea de retragere a imaginii lui Eminescu din această campanie printr-un articol din Constituția României (art. 30 alin (6) – „libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine”) și cu ajutorul Legii 148/2000 (art. 6 lit. f – „interzice prejudicierea imaginii, onoarei, demnităţii şi vieţii particulare a persoanelor”).

Folosirea imaginii lui Mihai Eminescu într-o campanie publicitară a atras nemulțumiri și în rândul internauților.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor