În bănci după 50 de ani

De Crina Dobocan
S-au bucurat împreună după 50 de ani
S-au bucurat împreună după 50 de ani
Absolvenţii primei promoţii a Şcolii Medii nr. 5 din Oradea s-au reîntors în bănci după 50 de ani.


Vârsta nu mai are frăgezimea din anul 1965, însă sufletul absolvenţilor primei promoţii a Şcolii Medii nr. 5 din Oradea a rămas la fel de entuziast. Emoţii mari la Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea, unde absolvenţii au fost primiţi cu căldură de directorul instituţiei de învăţământ prof. Adina Cărăbaş-Cosma.

Joi, la ora 10, clopoţelul a sunat iar de intrare pentru aceia care au devenit nerăbdători să reînvie emoţiile de odinioară, să se privească în ochi, unii pentru întâia oară după 50 de ani, să-şi salute profesorii şi mai ales să se simtă din nou adolescenţi.

Au depănat amintiri

Reîntâlnirea a fost emoţionantă, de suflet. Cei prezenţi au depănat amintiri, au făcut bilanţuri. Alături de abolvenţi din cele cinci clase ale promoţiei 1965 au participat profesori care s-au bucurat în aceeaşi măsură de momentul revederii şi împlinirilor profesionale ale celor pe care i-au îndrumat. Majoritatea absolvenţilor au urmat studii universitare, în diverse domenii, unii dintre ei ajungând profesori sau oameni de afaceri de succes. Timpul însă le-a oferit statutul de pensionari.

La apelul absolvenţilor, făcut de prof. Otilia Bălaş, Valeria Plainer, Eva Penzes, au răspuns prezent 40 dintre ei, fie din ţară ori din străinătate. La citirea catalogului, absolvenţii şi-au prezentat propriul palmares, pigmentat cu întâmplări emoţionante din viaţă. Cei prezenţi au păstrat apoi un moment de reculegere pentru cei care nu mai sunt printre cei vii, profesori şi elevi. Revederea a continuat cu o masă festivă, cu bună dispoziţie şi cu decizia de a se iniţia o serie de astfel de întâlniri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !