Ioan Mang tine la Gradinita nr. 9

Ioan Mang şi părinţii sursa: blog.ioan-mang.ro
Ioan Mang şi părinţii sursa: blog.ioan-mang.ro
Deşi Consiliul Local a desfiinţat-o deja, şeful PSD Bihor cere Primăriei să îşi reconsidere poziţia.

Dorinţa Primăriei de a transforma Grădiniţa 9 de pe strada Brâncuşi din Rogerius în creşă stârneşte probleme în sânul arcului local de guvernământ. Decizia Executivului Primăriei a trecut marţi de Consiliul Local, prin votul consilierilor PNL şi PSD, în ciuda Opoziţiei UDMR-PDL. Părinţii copiilor pe care municipalitatea i-ar trimite la alte grădiniţe din oraş şi-au spus, însă, păsul, preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang. Iar acesta le dă dreptate! Ieri, Mang şi-a expus punctul de vedere pe propriul blog. Punct de vedere ce nu coincide, însă, cu cel exprimat prin vot de consilierii locali PSD. Şeful PSD Bihor relatează cum i s-au plâns părinţii şi de ce crede că Primăria ar trebui să lase în pace Grădiniţa 9 pentru a găsi un alt loc pentru noua creşă, inclusiv, eventual prin ridicarea unui nou imobil!

Sarcină pentru Primărie

Spicuim din poziţia luată de Ioan Mang: „Mulţi (părinţi – n.r.) au aflat despre planurile municipalităţii după ce şi-au înscris deja copiii, tot acolo, iar înscrierile au fost acceptate. Mai mult, aşa cum mi s-a adus la cunoştinţă, au fost şi părinţi plecaţi în concediu, ştiind că şi-au înscris copiii la grădiniţă şi care nu au aflat despre desfiinţare. (…) Soluţiile propuse de municipalitate – mutarea la alte două unităţi – nu sunt convenabile pentru majoritatea părinţilor, care spun că vor fi obligaţi să facă schimbări majore de program în familie şi vor avea cheltuieli mai mari. Unii nu îşi vor permite să plătească la o grădiniţă cu program prelungit. Colegii noştri din Consiliul Local, reprezentanţi ai USL, au votat acest proiect la propunerea administraţiei locale, dar întâlnirea pe care am avut-o ieri cu grupul de părinţi aduce câteva elemente importante de care eu cred că este obligatoriu să se ţină seama.

Din discuţia de ieri, a rezultat că părinţii sunt foarte mulţumiţi cu starea de acum: atât de activitatea educatoarelor, cât şi de atmosfera armonioasă care a fost creată. Ei nu caută scandal, ci doresc o soluţie amiabilă. Punctul lor de vedere îl împărtăşesc şi eu: cred ca e nevoie ca cele două părţi să se mai aşeze o dată la masa discuţiilor şi să încerce o soluţie de compromis care să fie benefică ambelor părţi (…). Sunt împotriva desfiinţării grădiniţei, mai ales că vorbim despre una care ar putea deveni un model experimental şi de studiu. În acelaşi timp, sunt pentru înfiinţarea unei creşe şi îmi doresc ca municipalitatea să identifice soluţiile pentru amenajarea unui spaţiu existent sau pentru construirea unui imobil nou în care să funcţioneze viitoarea creşă”, scrie Mang pe blog.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor