La cel mai elegant eveniment de artă şi modă

De Veronica Bursaşiu
La cel mai elegant eveniment de artă şi modă
Două absolvente ale Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea îşi spun poveştile de succes pe podiumul de la East Wintergarden, Canary Wharf din Londra.


Alexandra Marin şi Ioana Degău vor reprezenta Bihorul în competiţia frumuseţii Londra: Artă&Modă – Industria frumuseţii – Cel mai elegant eveniment de artă şi modă românească.

Sub sloganul „Noi suntem industria, voi sunteţi frumuseţea!”, singurul festival de artă şi modă, menit să aducă România frumoasă sub ochii publicului internaţional, va fi lansat la Londra. Conceptul se bazează pe aducerea lalolaltă a unui grup de tineri artişti şi designeri români, care vor arăta lumii o faţetă ascunsă a ţării lor, talentele şi abilităţile lor, cultura şi tradiţia, toate reinterpretate în cadrul unui proiect somptuos, sofisticat şi modern. Pentru prima sa ediţie, evenimentul „Artă & Modă – Industria frumuseţii” îşi propune să aducă în lumina reflectoarelor o serie de oameni deosebiţi, înzestraţi cu talentul de a ridica frumuseţea la rangul de stil de viaţă. Oamenii sunt cartea de vizită a ţării lor de origine. Cu ei, prin ei, imaginea naţiunii capătă forme inimaginabile. Evenimentul este găzduit de una dintre cele mai reprezentative locaţii din capitala britanică, East Wintergarden, Canary Wharf, şi va avea loc pe durata unei zile întregi, pe 15 februarie 2015. Expoziţii, parade, recepţie, muzică de calitate – acestea sunt doar câteva ingrediente a celui mai vast concept de promovare a României în lume. Invitatul special este renumitul designer Cătălin Botezatu. Alături de el, 20 de nume importante din lumea artei şi modei româneşti îşi vor prezenta lucrările într-un spectacol de neuitat. Următoarea ediţie este programată pentru luna septembrie. De două ori pe an, organizatorii îşi propun să se întâlnească la Londra cu cei mai reprezentativi artişti şi designeri români, cu intenţia de a promova România prin intermediul poveştilor de succes şi a valorii.

Dinamică şi feminitate în Rivers

Timp de 14 ani a practicat dans sportiv de performanţă, în tot acest timp tinutele pentru competitii fiind “concepute în totalitate de mine”spune Ioana. De doi ani a părăsit ringul de dans şi s-a concentrate în exclusivitate pe designul vestimentar.

A absolvit facultatea de Arte din Oradea, sectia Arte decorative în 2012 cu lucrarea de licenţă “Pasarea Paradisului” în care a reuşit să îmbine cele două pasiuni: dansul şi designul. Până acum a creat şi executat ţinute la comandă dobândind experinţa necesară pentru a lansă o nouă colecţie. Colecţia prêt-a-porte “Rivers” semnată Ioana Degău, se adresează tuturor femeilor, tinere şi mature care vor să-ţi adauge o tentă de unicitate. În colecţie sunt prezentate ţinute casual, dar şi tinute sofisticate de ocazie.

rivers

Decoraţiunile glamour: mărgele, şnur de mătase, aplicaţii din catifea de mătase vopsite manual, sunt dispuse în linii văluroase, şerpuite care indică o persoană gratioasa, senzuala, flexibilă, curgătoare precum cursul unui râu. Liniile curgătoare, curbele accentuate la canturi exprima dinamica, feminitatea tinerească, activă şi puternică. Colectia „Rivers” a fost prezentată în premieră la Festivalul studenţesc de modă BE CREATIVE de la Sibiu unde a fost apreciată şi aplaudată. Acum, „Rivers ” va fi prezentată pe podium, la Londra.

Wire Drawn by Alexandra Marin

Alexandra Marin este o cercetătoare a exprimării prin limbaj vizual în domeniul designului vestimentar (pentru produse unicate sau în serie limitată). Absolventǎ a Facultǎţii de Arte Vizuale din Oradea în 2009 (specializarea Arte Decorative) şi a studiilor de Master la Facultatea de Arte Decorative şi Design Cluj-Napoca (specializarea Design Vestimentar) în 2013, artista are deja structurată o strategie proprie de operare plastică. Gestionarea elementelor ideatice, a materialelor şi tehnicilor domeniului textil a dobândit-o în cadrul studiilor din ţarǎ şi strǎinǎtate.

În 2008, încǎ din timpul studenţiei, piesele ei vestimentare au fost prezentate în cadrul concursului „World Bikini Model International” din Malta. În 2009, lanseazǎ prima colecţie sub numele de „Armonia” cu ocazia absolvirii facultǎţii. Tot în acel an, are prima expoziţie personalǎ de textile intitulatǎ „Acum mâna vorbeşte”. În 2010 prezintǎ prima colecţie de creaţie estivalǎ.

La absolvirea masterului, tânǎrul designer expune colecţia capsulǎ „Wire Drawn” în Cluj, iar în 2014 la Romanian Design Week în Bucureşti. Proiectul „Wire Drawn” este o cercetare în manipularea materialelor, fibrelor/firelor textile convenţionale prin tehnici/tehnologii cutting edge (în raport cu conceptul ales) a suprafeţelor utilizate în designul vestimentar contemporan. Conceptul s-a conturat dupǎ descoperirea unei expoziţii de fotografii al artistei Sharon Beals, expoziţie ce consta în imagini cu cuiburi a diferite specii de pǎsǎri.

Designerul Alexandra Marin se inspirǎ din frumos. Pentru ea, frumosul „înseamnǎ emoţie, armonie în forme şi culori. Este perceput de cel ce priveşte ca fiind ceva plǎcut, ceva ce hrǎneşte dorinţa de a descoperi mai mult. Frumosul unui obiect semnificǎ un anumit mister ce te pune sǎ te întrebi: cum s-a creat? cum a evoluat? cum a ajuns la forma finalǎ? Frumosul nu trebuie sǎ fie perfecţiune şi nu trebuie sǎ plictiseascǎ. Trebuie sǎ formeze dorinţa revederii şi a explorǎrii. Când ochiul întâlneşte perfecţiunea nu mai cautǎ pentru cǎ nu mai are ce sǎ descopere”.

Alexandra Marin cerceteazǎ domeniul modei ca mod de existenţă şi ca ramurǎ a artei, creaţiile ei adresându-se femeilor care îşi ascultǎ dorinţele interioare şi au curajul sǎ fie ele înseşi în societate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !