La partaj, László Tőkés rămâne cu „Cele trei graţii”

De Veronica Bursaşiu
4Comentarii
La partaj, László Tőkés rămâne cu „Cele trei graţii”
László Tőkés a divortaţ de soţia sa Edith în 2012. Căsătoria a fost desfăcută din vina fostului episcop. De atunci, cei doi foşti soţi şi-au disputat averea în instanţă.

Procesul de partaj s-a terminat, în a doua lui fază, în urmă cu câteva zile, iar magistraţii Tribunalului Bihor au ajuns la o soluţie definitivă. Magistraţii i-au dat dreptate pastorului, obligând-o pe fosta lui soţie la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 2.356 de lei.

„Constată că grupul statuar „Cele 3 graţii” este bun propriu al reclamantului pârât reconvenţional László Tőkés. Constată că tabloul portret al lui Szeczenyi Istvan nu face parte din masa partajabilă, nefiind nici bun propriu al uneia dintre părţi”, au mai stabilit judecătorii, cu referire la obiectele de artă aflate în litigiu. În plus, László Tőkés va mai avea de plată suma de 1.250 de lei, o parte din onorariul expertului”, scrie cancan.ro

Grupul statuar „Cele trei graţii”, precum şi tabloul pictat de Barabas Miklos, reprezentând portretul lui Szechenyi Istvan, au fost evaluate de experţi la 14.000 euro. Potrivit declaraţiei de avere a lui László Tőkés, făcută în iunie 2013, averea pe care o aveau de împărţit cei doi era formată din mai multe terenuri şi clădiri.

Astfel, europarlamentarul şi fosta sa soţie deţineau două terenuri intravilane în Oradea, care au fost cumpărate în 2000 şi în 2009, dar şi trei imobile: un apartament şi o casă de locuit în Oradea, dar şi o casă de vacanţă în comuna Căpâlna.

În declaraţia de avere data în Campania pentru al doilea mandat de europarlamentar, László Tőkés declara că, din 2008, deţine împreună cu familia un apartament, în suprafaţă de 70 de metri pătraţi, cu o valoare impozabilă de 280.000 de lei, situat în Oradea, modul de dobândire menţionat fiind „contract de întreţinere”.

László Tőkés avea în proprietate două maşini, un Cielo-Daewo, fabricat în 1995 şi un autoturism Volvo, fabricat în 2003. Episcopul afirma că nu deţine bijuterii, obiecte de artă şi de cult şi colecţii a căror valoare să însumeze 5.000 de euro, nu deţine plasamente, nu a acordat împrumuturi şi nici nu are datorii.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor