La RDS&RCS nu ştie stânga ce face dreapta

De Dan Birta
31Comentarii
Oferta RDS&RCS i-a luat pe nepregătite pe angajaţii companiei
Oferta RDS&RCS i-a luat pe nepregătite pe angajaţii companiei
Orice modificare de contract la RCS&RDS trebuie însoţită de un extras de CF, deşi în ofertă nu se precizează asta.

Acest lucru a fost constatat în ultima zi a anului trecut de una dintre clientele companiei. D.T. s-a întâlnit cu o situaţie anormală în ziua de 31 decembrie 2013. În această zi, clienta s-a prezentat la punctul RCS&RDS de pe strada Transilvaniei nr. 16 ( Parcul Magnoliei) cu intenţia de a face câteva ajustări la serviciul de telefonie mobilă (alături de cablu tv + internet fix & mobil) pe care îl are contractat. Cu o zi înainte femeia plătise factura în aceeaşi reprezentanţă, ocazie cu care aflase, dintr-un pliant, noua ofertă a companiei. „Citind noua ofertă, mi s-a părut atractivă, chiar dacă pentru unele modele de telefoane se specifica disponibilitatea lor abia din luna ianuarie 2014”, spune D.T..

Trebuie extras de CF nou

Astfel, în 31 decembrie, femeia s-a adresat serviciului „contracte”, solicitând domnului de la „comercial” informaţii suplimentare privind noua ofertă. „Uimirea mea a fost maximă când am primit răspunsul acestuia, cum că nu-mi poate oferi date suplimentare pentru că nu are nici el!!! Cum poţi afişa pliante cu noua ofertă, iar reprezentanţii RDS să nu ştie nimic despre aceasta? Mi s-a sugerat «politicos» să revin «la anu’» (dupa 6 ianuarie adică), că poate pâna atunci mai desluşeşte despre ce ofertă este vorba”, ne-a declarat femeia.

Femeia a sunat apoi la serviciul clienţi al RCS&RDS, dar nici de aici nu a primit un răspuns concludent, recomandându-i-se „călduros” să ia legătura cu un reprezentant de la „comercial” dintr-un punct de prezenţă RDS. Ceea ce clienta tocmai făcuse, dar fără nici un rezultat.

D.T. şi-a încercat norocul şi la alte puncte RDS&RCS. Cel mai apropiat a fost cel de pe B-dul Dacia nr. 29. „Aici, stupoare, aceeaşi «ceaţă», însă mi se spune (de către Chiş Adelina, reprezentanta RDS cu care am stat de vorbă) că se pot face (sau modifica upgrade/downgrade) abonamente pe noua ofertă, dar doar dacă aduc un extras de carte funciară (CF) nu mai vechi de 30 de zile, altfel nu! Iar eu citisem în pliantul companiei condiţiile în care nu se preciza nimic de extrasul de CF”, povesteşte D.T.. „Ştiam (mi s-a spus chiar de către cei de la serviciul clienţi cu care am vorbit ceva mai înainte la telefon) că e suficientă cartea mea de identitate, eu fiind titularul de contract. Am adus cu mine şi contractul de vânzare/cumpărare pe apartament, în original, dar n-a fost de ajuns! Trebuia musai un extras de CF nu mai vechi de 30 de zile (a cărui obţinere durează câteva zile şi costă şi ceva bani, însă oricum nu se putea obţine în ziua respectivă, cei de la Cadastru fiind liberi până după 6 ianuarie)”, se revoltă clienta.

Aceasta a fost deranjată de modul în care i s-a adresat respectiva angajată RDS, pe un ton mult prea ridicat, ca şi cum nu este normal să ceară informaţii. Dar nu s-a oprit şi şi-a continuat periplul la agenţia RDS de la Oradea Plaza. Aici o aştepta o altă surpriză, din două ghişee de „contracte – comercial”, unul avea mare pe birou scris „ÎNCHIS”, deşi angajata respectivă stătea la discuţii cu cele trei casiere de serviciu. „Domnul care m-a preluat, într-un sfârşit, s-a arătat extrem de «mirat» de unde ştiu despre noua ofertă (arătându-se surprins să afle că colegii săi din alte agenţii expuseseră pliantele cu aceasta), spunându-mi că poate fi mai clar abia de la anul”, mai spune femeia.

Nici după aceste răspunsuri, D.T. nu s-a lăsat, ajungând şi la agenţia de pe str. Roman Ciorogariu nr. 1, unde povestea s-a repetat, cu singura remarcă, că cei de aici au vorbit în nişte termeni mai „blânzi”, spunându-i-se că pentru moment pot încheia un nou abonament sau modifica pe cele deja existente doar dacă există un extras de CF actualizat.

Femeia consideră că nu este normal şi corect ca reprezentanţii unei companii de prestigiu să interpreteze fiecare în felul său o ofertă comercială a firmei de telecomunicaţii la care lucrează. „Un client care a dovedit fidelitate faţă de un anumit furnizor de servicii şi şi-a îndeplinit întotdeauna obligaţiile contractuale faţă de acesta merită tratat cu dispreţ şi lipsă totală de respect?”, se întreabă clienta RDS. Pe de altă parte D.T. este de părere că în această situaţie se poate vorbi şi de publicitate mincinoasă sau înşelătoare.

Ne-am adresat şi noi companiei în cauză şi ni s-a precizat că este necesar un extras CF pentru orice contract nou sau modificarea unuia vechi. Deşi în oferta publicitară nu se specifică aşa ceva.

 

Taguri: , ,


31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor