Liceenii construiesc locuinţe pentru familii cu venituri mici

De Simona Albinaru
Tinerii volunatri pe şantier FOTO: HABITAT
Tinerii volunatri pe şantier FOTO: HABITAT
50 de voluntari de la două renumite şcoli europene vor ajuta la ridicarea a trei locuinţe în Bihor.

Habitat for Humanity Beiuş va beneficia, între 22 și 30 octombrie, de sprijinul unor voluntari speciali. Este vorba de tineri cu vârste între 16 și18 ani care învaţă la două din cele mai importante şcoli europene: Institut Le Rosey din Elveţia şi American International School of Salzburg din Austria coordonaţi de profesorii lor. Elevii au ales să vină în cadrul programului şcolar CAS (Creativity, Action, Service) necesar pentru a obţine diploma de bacalaureat recunoscută la nivel internaţional. Scopul CAS este ca tinerii să înveţe din experienţe practice cum să fie activi în cadrul comunităţii şi cum pot să-i ajute pe cei din jurul lor.

Îşi dau BAC-ul

Colaborarea dintre Habitat for Humanity Beiuş şi Institut Le Rosey datează din 2002, iar primii voluntari de la American International School of Salzburg au venit în România în 2012. În cele două unităţi de învăţământ voluntariatul este considerat de importanţă majoră pentru dezvoltarea tinerilor motiv pentru care sute de elevii sunt implicaţi anual în activităţile umanitare sau de voluntariat organizate de şcoală sau alături de organizaţii non-profit.

„Sunt foarte entuziast de ce se întâmplă aici. Pentru mine este un sentiment extraordinar să văd cum tineri din toată Europa lucrează împreună pentru un bine comun. Mă bucur că am ales Habitat for Humanity pentru că aici învăţ ceva foarte util, dar în acelaşi timp şi ajut pe cineva care are mare nevoie de sprijin. Cu siguranţă le voi recomanda colegilor mei să vină să construiască locuinţe la Beiuş anul viitor”, mărturisea Konstantin, elev la Institut Le Rosey, originar din Bulgaria.

Primii care vor ajunge în ţară sunt voluntarii de la American International School of Salzburg care vor lucra în cadrul proiectului „Căminul Habitat” pe care asociaţia beiuşeană îl derulează în parteneriat cu asociaţia Căminul Felix din Oradea. De joi până sâmbătă ei vor ridica acoperişul unei case, urmând ca între 26 și 30 octombrie colegii lor de la Institut Le Rosey să finiseze casa unei familii nevoiaşe din Roşia şi să ridice acoperişul unei alte case pentru o familie cu venituri modeste din localitatea Poienii de Jos.

„Ca de obicei, experienţa tinerilor în România nu se va rezuma doar la construirea de locuinţe, ei vor participa şi la alte activităţi. Asfel se vor bucura de o seară tradiţională românească la care vor asista la un spectacol de dansuri şi cântece populare din Bihor, vor gusta din bucatele specifice locului şi vor vizita puncte de interes precum Băile Felix, Băile 1 Mai, Oradea sau Peştera Urşilor”, a spus Emil Popa reprezentantul Habitat Beiuş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !