Localuri expropriate din Strandul Municipal

Localuri expropriate din Strandul Municipal
Consiliul Local Oradea a expropriat spaţiile alimentare deţinute de patru firme în Strandul Municipal.

Doar firma Vandana a acceptat oferta Primăriei de a i se răscumpăra contractul pentru spaţiul de alimentaţie publică din Strandul Municipal. Ca atare, marţi Consiliul Local (CL) Oradea a aprobat virarea către SC Vandana a 37.200 de euro în schimbul construcţiei de 127 mp şi a terasei de 281 mp din Ştrand.

Însă deşi pe 9 iunie CL Oradea a decis răscumpărarea a opt imobile din Strandul Municipal de la firmele Vandana, Cordless, Dareka, Murray Impres şi Racosim, ultimii patru agenţi comerciali nu au căzut de acord cu Primăria la negocierile directe pentru rezilierea contractelor încheiate începând din 2003, pe spaţiile respective, pentru zece ani. Ca atare, tot marţi, CL Oradea a decis exproprierea terenurilor cu construcţii reprezentând spaţii de alimentaţie publică cu terase, în vederea realizării unui drum de acces aferent obiectivului de investiţii „Crearea Complexului Wellness Termal Nymphea Oradea”.

Reproş de la primar

„Unii agenţi economici nu înţeleg ce înseamnă pentru oraş un proiect de 15 milioane de euro pentru modernizarea Strandului. Să nu se aştepte să le prelungim contractele peste doi ani, dacă proiectul va pierde finanţarea din cauza întârzierilor provocate de ei Dacă nu se potrivea să treacă viitorul drum peste spaţiile contractate de ei, probabil trebuia să ne judecăm cu ei vreo trei ani în justiţie. Însă realizarea drumului către viitorul centru acvatic acoperit ne-a permis declanşarea procedurii de expropriere”, a explicat primarul Ilie Bolojan înaintea şedinţei CL Oradea.

Reamintim că Direcţia de Dezvoltare Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din Primărie a cerut municipalităţii degrevarea de sarcini a terenurilor concesionate, în vederea implementării viitorului complex wellness termal „Nymphaea”, pentru care Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest a avizat cererea de finanţare, în sumă de 15 milioane de euro.

Cum ar fi Nymphea

Nymphaea se va întinde pe opt hectare, incluzând Strandul Municipal, Bazinul Olimpic, Bazinul Acoperit „Crişul” şi viitoarele amenajări.

Potrivit proiectului, complexul wellness-termal din Nymphea va cuprinde o clădire multifuncţională de 56 x 27 metri, cu spa, fitness, zonă de bowling, vestiare şi birouri, plus zona bazinelor acoperite: Family şi Copii, Relax şi Aventura, cu zece aqua-tobogane

Complexul comercial (960 mp), va fi construit la capătul Bazinului cu Valuri, de-a lungul Aleii Ştrandului. La parter va avea spaţii comerciale şi restaurant iar la etaj bar-restaurant.

Nymphea va avea şi şase bazine exterioare, unul cu valuri, bazin de înot, bazine pentru tobogane cu jet de apă, bazin pentru copii şi bazin de sărituri.

Vor fi şi zone cu pavilioane pentru şah, table şi rummy, precum şi locuri de joacă în nisip pentru copi.

Nu vor lipsi terenuri de baschet, volei, tenis de masă şi alpinarium. Zona sportivă va avea şi o cascadă, ce se va vărsa într-un pârâu cu circuit închis.

Complexul Welness va dispune şi de un „lazy river” – un canal descoperit, cu zonă de procurare colaci de înot.

C.H.

Vandana accepta sa iasa din Strandul Municipal

Nymphea va concura Aquaticum Debretin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !