Magie cu Anca şi Lucca Lucian

De Veronica Bursaşiu
Magie cu Anca şi Lucca Lucian
Vicecampionii mondiali în Magie Mentală au petrecut un sejur la Oradea.


Ea, orădeanca Anca Lucian, avea o carieră fulminantă în domeniul bancar, iar apoi în drept. El, Lucca, derula o activitate în domeniul francizelor. În paralel avea un hobby : să facă magii. Până într-o zi când, stând pe malul unui lac cugetând la un plan de marketing pe care trebuia să-l predea, şi-a dat seama că nu asta îşi dorea să facă. Numai gândindu-se la un truc, cum să transforme o bacnotă de 10 euro într-o chiflă de pâine şi i-a exploadat inima de fericire. Lucca face magii de 20 de ani, dar de opt ani a decis că e magician cu acte în regulă. Pentru Anca, orădeanca cu veleităţi de dansatoare, propunerea lui Lucca de a urca împreună pe scenă a fost o provocare. Întotdeauna a fost atrasă de logică, de combinaţii matematice. Aşa s-a născut un cuplu de mare succes în magie mentală la nivel mondial: Anca şi Lucca Lucian vicecampioni mondiali la magie mentală în 2015. Cu show-ul lor, The Mind-Reading Revolution, Anca Lucian, care nu a renunţat la profesia ei, împreună cu soţul ei, iluzionistul Lucca Lucian, au reprezentat Austria şi au câştigat al doilea loc la magie mentala la al XXVI-lea Campionat Mondial al Magiei organizat de Federatia Internaţională a Cluburilor de Magie (FISM), care a avut loc între 6 şi 11 iulie 2015 la Rimini, Italia. Peste 150 de concurenţi din toată lumea au participat la 8 categorii ale magiei şi au fost evaluaţi atât prin punctajul strict al unui juriu internaţional, cât şi de către aplauzele celor 3,.000 de magicieni veniţi să asiste la campionat.

Aflati într-un scurt sejur la Oradea, vice-campionii mondiali în magie mentală spun ca show-ul lor “The Mind-Reading Revolution“ s-a remarcat printr-o interpretare inovativă şi umoristică a iluziei clasice de citire a gândurilor spectatorilor. Cu acest show Anca şi Lucca au câştigat la categoria magie mentală în 2014 titlurile de campioni în Austria, vice-campioni în Germania şi locul 1 în Elveţia, iar în 2015 titlul de vicecampioni mondiali.

„Atât juriul, cât şi publicul au fost impresionaţi de «imposibilitatea» prezetării noastre. A trebuit să demonstrăm juriului într-o şedinţă separată o parte a metodei noastre, pentru a-i convinge că nu am folosit maşinării electronice şi nici complici în public pentru a crea iluzia de citire a gândurilor“, povesteşte Lucca.

Participarea lor la campionat au avut succesul şi efectul scontate, prin metoda inovativă de citire a gândurilor şi interacţiunea originală cu publicul. Dacă în majoritatea iluziilor din magia mentală se prezintă ca punct central legătura dintre cei doi protagonişti, Anca şi Lucca propun o altă abordare prin emanciparea rolului femeii în magie de la asistentă la lider. Anca şi Lucca consideră că un club exclusiv-masculin, cum e cel al magicienilor, trebuie să se deschidă spre femei. Totodată, prezentarea lor s-a remarcat prin abordarea ludică a conflictelor matrimoniale, şi ca urmare cererile de contracte şi apariţii internationale au început să curgă.

În Cartea Recordurilor

„În decurs de câteva ore după participarea noastră la campionat am primit cereri de la televiziuni internaţionale din Europa şi din America de Sud, cât şi de la agenţi, teatre şi congrese de magie. Şi celebrul Magic Castle din Hollywood vrea să ne angajeze“, a spus Lucca despre rezonanţa show-ului lor. Până acum show-urile lui puteau fi văzute, în special, în lanţurile hoteliere de lux din întreaga lume.

Iluzionistul Lucca şi-a asumat ca scop să restabilească magia ca o formă de artă valoroasa şi interactiva. Lucca îşi crează multe dintre iluziile sale si a devenit în 2012 şi 2014 Campionul Naţional în Magie Mentala al Austriei. El spune că lucrează după cărţi vechi de 100 de ani, că aduce în actualitate numerele de magie de atunci. Pentru numărul prezentat la Mondialele de la Rimini, Anca şi Lucca s-au antrenat trei ani. În ultima perioadă, antrenamentele au durat între 3-8 ore, zilnic. Show-ul se bazează pe puterea minţii, magicianului îi stă în putere să influenţeze comportamentul altor persoane, să le distragă atenţia subiecţilor astfel încât să-i influenţeze cum să gândească atunci când, de exemplu, spectatorul pleacă de pe scenă în sală.

După ce şi-au atins acest obiectiv de a fi printre cei mai buni din lume la mentalism, Anca şi Lucca au notificat Cartea Recordurilor că doresc să doboare recordul mondial la cel mai mare număr de obiecte transmise prin puterea gândului pe minut care acum e de optsprezece. Anca şi Lucca vor încerca să doboare primul record mondial în perioada 1-3 august, la Oradea sau la Cluj-Napoca- oraşul de origini al mamei Ancăi. „Am anunţat că vrem să doborâm primul record în Transilvania. Cei cu care vorbesc după apariţiile pe scenă şi aud că sunt din Transilvania asociază ceea ce fac eu pe scenă cu mitul lui Dracula. Degeaba le spui că e un mit, că oameni cred mai tare în el cu cât încerci să le explici mai mult că nu e nici o legătură cu Draculă, ei cred mai mult. Dealtfel, Lucca a adoptat o ţinută cu guler înalt care îi duce pe oameni cu gândul la Dracula”. Un practicant al magiei mentale trebuie să aibă o reacţie mentală rapidă, o foarte bună putere de concentrare. Întrebat dacă poate citi gândurile oamenilor, Lucca a fost extrem de onest şi a ţinut să precizeze: „Magia e o formă de divertisment, întotdeauna ceea ce vedeţi este un truc bazat pe o iluzie optică, pe distragerea atenţiei, pe principii din fizică, din chimie, pshihologie. De multe ori trucul folosit în magie e atât de simplu încât după ce îl afli îţi vine să-ţi dai o palmă că nu te-ai gândit la el. Alteori e mai complicat, mai dificil. Nu citesc gândurile oamenilor, altfel acum aş fi lucrat, obligatoriu, forţat, la CIA. Întotdeauna ceea ce vedeţi e o iluzie, acolo pe scenă noi stabilim regulile. Într-adevăr, cei de la NASA au vrut să confirme că au rezultate pozitive în ceea ce priveşte telepatia, dar s-au făcut de râs, fiindcă au fost influenţaţi tot de un mentalist”, a spus Lucca.

Despre FISM

De peste 60 de ani Federaţia Internaţională a Cluburilor de Magie (FISM) organizează, o dată la 3 ani, Campionatul Mondial de Magie. Peste 90.000 de cluburi de magie fac parte din FISM si reprezintă 50 de naţiuni şi peste 50.000 de membri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !