Night Wish- premiul creativităţii

De Veronica Bursaşiu
Night Wish- premiul creativităţii
Un proaspăt absolvent al facultăţii de arte din Oradea i-a atras atenţia lui Cătălin Botezatu.


La cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc de Modă „Culorile Toamnei”, pe scena Teatrului Al. Davila au urcat douăsprezece centre universitare din ţară, inclusiv Oradea. Ca de fiecare dată, preşedintele juriului a fost Cătălin Botezatu. De această dată, absolventul Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea, Victor Marucsak s-a întors cu premiul pentru creativitate. În urmă cu câteva ediţii, Cătălin Botezatu a premiat-o pe orădeanca Amalia Buie. Acum, Amalia a fost invitată să prezinte o colecţie în cadrul evenimentului.

Colecţia „Night Wish” a designerului Victor Marucsak a fost prezentată la Gala Diplomelor unde a făcut senzaţie, apoi la Romanian InfoFashion Festival. Autorul a mărturisit că a ales arhitectura gotică ca sursă de inspiraţie deoarece acest stil i se pare misterios, cu reluări şi reinterpretări fascinante de-a lungul vremii, de la literatura gotică americană până la jocurile video. „Titlul colecţiei reflectă o dorinţă de evadare din realitate spre un tărâm imaginar, misterios şi întunecat”, spune tânărul designer. Conceptul celor zece piese ale colecţiei mixte semnate Victor Maruscsakse se bazează pe exploatarea elementelor de construcţie caracteristice arhitecturii gotice în ţinutele vestimentare, care se îndepărtează de funcţiile obişnuite şi devin costum de scenă, costum obiect. Concepute ca ţinute de spectacol, piesele colecţiei pot fi destinate unui show cu accente gotice. „Elementele arhitecturale le-am folosit accentuat atât pentru semnificaţie, mister, croi, formă, cât şi pentru aspectul estetic, vizual” – spunea designerul. „Ca materiale am folosit piele ecologică în combinaţie cu alte două materiale mai dense pentru a crea volumele dorite. Mesajul pe care intenţionez să-l transmit trimite la mister şi spectaculozitate, prin abordarea formelor specifice arhitecturii gotice, prin cromatica sobră şi materiale”, a adăugat Victor.

La realizarea colecţiei „Night Wish”, Victor a fost susţinut de Tricotton Junior Panciu, reprezentată de directorul general Elena Stoica. Coordonatorii colecţiei au fost lector universitar doctor Corina Andor şi asistent universitar doctor Olimpia Urdea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !