Nu renunt, altfel cad eu de papagal!

Gheorghe Ionescu
Gheorghe Ionescu
Rectorul Cornel Antal putea candida pentru un mandat de trei ani şi patru luni.

Comisiei de analiză formată din Tudor Mitran, Sorin Curilă, Marcel Boloş, Lavinia Onica-Chipea, Adrian-Claudiu Popoviciu, a respins, în unanimitate, contestaţia lui Gheorghe Ionescu. .Raportul comisiei a fost validat de Senatul Universităţii. Ionescu a contestat noul mnadat al rectorului Antal pe motiv că acesta se va întinde doar pe trei ani şi patru luni şi nu pe patru ani. Concluzia comisiei este însă că :„legiuitorul nu reglementează în mod expres mandatele parţiale pentru funcţia de rector, dar instituie regula duratei de 4 ani pentru mandatele complete. În interiorul acestei durate orice candidat la funcţia de rector poate candida, fie dacă solicită în mod expres ca mandatul să fie limitat pentru o perioadă de timp, prin formularul de candidatură fie dacă mandatul este întrerupt”. După ce a pierdut alegerile, Gheorghe Ionescu a încercat să folosească în favoarea sa faptul că rectorul Antal a avut un mamndat interimar de şapte luni, fapt care nu -i permitea să mai candideze pentru un mandat de patru ani, deoarece noua Lege a Educaţiei prevede că nicio persoană nu poate avea mandat de rector mai mult de opt ani.

„Nu va exista rexctor”

,,Vă garantez eu că de acum încolo trei luni nu va exista rector”, a tunat Gheorghe Ionescu, care nu neagă că are un limbaj violent, neobişnuit mediului academic , dar pe care îl explică prin presiunile la care spune că a fost supus de Cornel Antal după ce şi-a depus candidatura. Ionescu spune că rectorul l-a făcut hoţ, la reclamat la Parchet şi a încercat să-i retragă titlul de profesor. „ Am depus contestaţie la Minister şi voi ataca şi în instanţă. Impostura din Universitatea din Oradea trebuie oprită. Voi avea 100% şanse de câştig. Mă sacrific pentru că vreau să demonstrez că am dreptate. Merg până la capăt, chiar dacă după aceasta voi pune jos toată şandramaua, dar vreau să dovedesc că am dreptate. Nu renunţ, fiindcă altfel cad eu de papagal”, a spus Gheorghe Ionescu. Întrebat ce va face dacă şi Ministerul îi va respinge contestaţia, Ionescu a spus: ,,Dacă o respinge trebuie să abroge legea. Actualul ministru este fostul secretar de stat care a trimis acea adresă tuturor rectorilor din ţară. Practic el a subliniat art. 213, alin. 7 din Legea Educaţiei”, a mai spus Ionescu.

,,Mai este un caz la fel de controversat la Târgu Jiu, unde rectorul mai are doi ani şi un sfert până la pensionare. Nimeni nu-şi dă seamă că toţi decanii şi prorectorii trebuie să plece odată cu rectorul şi că acest lucru dă peste cap întreg sistemul, pentru că, după noua lege, rectorul îşi alege prodecanii şi numeşte prin concurs decanii. Să vedem care este fraierul care vine pentru opt luni?”, a mai adăugat Ionescu.

V.B.

Cornel Antal, reales la Universitatea Oradea 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !