Nutripork îi răspunde deputatului Florica Cherecheș

Reactualizat la:
27Comentarii
Nutripork îi răspunde deputatului Florica Cherecheș
La mai puțin de o săptămână după ce parlamentarul Florica Cherecheş a adresat o scrisoare deschisă conducerii Agenţiei de Protecţia Mediului Bihor, Nutripork s-a autosesizat și îi răspunde deputatului.

Firma Nutripork, prin vocea avocatului Egei Ivona, menționează că este de acord ca afacerea să fie strămutată, însă printr-o finanțare nerambursabilă echitabilă. Aceștia sunt nemulțumiți si pentru că sursa mirosurilor deranjante sunt mai multe ferme din zonă, însă toate acțiunile sunt îndreptate către firma Nutripork.
Reprezentanții firmei mai amintesc cum că mirosul specific este resimțit doar în anumite condiții meteo și nu afectează sănătatea populației.

În cele ce urmează redăm replica Nutripork.

„Doamnei Deputat FLORICA CHERECHEȘ,

Referitor Scrisoare deschisă adresată Agenției pentru Protecția Mediului Bihor cu privire la Ferma de porci NUTRIPORK zona Ioșia din Oradea

Fără a avea intenția de a critica demersul dumneavoastră de susținere a intereselor cetățenilor în slujba cărora vă aflați ca și persoană publică, ci dimpotrivă, tot în interesul acestor cetățeni, dar cu pretenția abordării corecte a subiectului scrisorii deschise, deoarece până acum demersurile făcute de NUTRIPORK S.R.L. față de instituțiile publice au rămas fără nici un rezultat, ne adresăm dumneavoastră ca membră a legislativului României pentru a iniția și a susține cu partidul din care faceți parte, adoptarea unei reglementări legale prin care agenții economici care își desfășoară în mod legal activitatea de fermă zootehnică în zone care s-au dezvoltat urbarial ulterior înființării fermei, să li se acorde o finanțare nerambursabilă echitabilă pentru strămutarea fermelor sau să fie despăgubiți pentru închiderea respectivei ferme.

Dacă într-adevăr demersul dumneavoastră este pentru susținerea intereselor cetățenilor, și anume determinarea închiderii activității fermei, acest interes nu îl puteți susține cu adevărat doar prin scrisori deschise și apariții în media, care nu au nici un rezultat ferma funcționând în deplină legalitate, ci presupune să vă implicați în găsirea unei soluții de reglementare legală a încetării activității economice a fermelor de acest fel, reglementare prin care să se respecte drepturile fundamentale ale proprietății și ale libertății economice.

Așa cum mai sus am afirmat, firma NUTRIPORK S.R.L. s-a adresat până acum administrațiilor publice locale și centrale cu prezentarea acestui fenomen și cu solicitarea legiferării unei soluții prin care cetățenii să fie feriți de disconfortul olfactiv, fără ca agentul economic să fie prejudiciat, dar până la această dată nu s-a făcut nici un demers.

Urmare a demersurilor mediatice și a petițiilor adresate împotriva activității economice desfășurate de firma NUTRIPORK S.R.L., s-au efectuat controale suplimentare prin care s-a statuat legalitatea desfășurării activității fermei. Mirosul specific activității de exploatație a fermei de porci nu afectează sănătatea populației și este simțit doar în anumite condiții meteo. Totodată, s-a constatat prin controalele efectuate, că nu doar ferma de porci NUTRIPORK este sursa de miros deranjant din zona Ioșia și Rogerius, ci s-a constatat că pe același aliniament mai sunt alte trei ferme de animale care la rândul lor fac parte din sursa ce provoacă mirosul deranjant, și totodată în aceeași zonă sunt surse de miros deranjant Stația de Epurare a municipiului și Fabrica de Zahăr, dar cu toate acestea demersurile petiționare și mediatice sunt adresate doar împotriva Fermei de porci NUTRIPORK.

Aceste lucruri erau, sau puteau fi cunoscute înainte de a se face afirmații defăimătoare cu privire la firma NUTRIPORK S.R.L., iar ca inițiativa dumneavoastră de deputat să nu aibe doar caracterul unui atac la instituția Agenției pentru Protecția Mediului Bihor, se impune să continuați luarea de poziție, și prin atributele dumneavoastră de deputat să inițiați elaborarea unui cadru legal pentru protecția cetățenilor în slujba cărora sunteți”.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor