Operaţiunea „capete de salam”

De Dan Birta
Giani Bura
Giani Bura
Ca urmare a unei adrese primite de la ANPC Bucureşti, în perioada 20-21.02.2014, comisarii CJPC Bihor au desfăşurat acţiuni de control în supermarketurile din Oradea, produsele vizate de acţiunea de control fiind „capete de salam”, respectiv preparate de carne (resturi rămase după feliere) reambalate şi vândute cu preţ redus.

Potrivit lui Giani Bura, comisarul şef adjunct al CJPC Bihor s-a verificat: calitatea produsului, încadrarea în data limită de consum stabilită de producător, modalitatea de păstrare, expunere, depozitare; etichetarea produselor; respectarea prevederilor privind promoţiile şi modul de publicitate.

Au fost verificate opt supermarketuri din Oradea, la patru dintre acestea nefiind găsite la comercializare produsele vizate, iar în patru dintre unităţile verificate se comercializau astfel de produse, având originea UE – Germania, Spania şi ambalate în România”, a declarat Giani Bura.

În unul dintre cazuri au fost găsite la comercializare trei bucăţi (a 0,5 kg) în valoare totală de 22,47 lei care aveau ambalajul devidat, produsele fiind oxidate şi prezentând modificări organoleptice – aspect şi culoare improprii. La unul dintre supermarketurile verificate, produsele erau semnalizate la raft cu eticheta „fabricat în România”, deşi ele aveau ţara de origine Germania.

La două dintre supermarketurile verificate, o parte din produse făceau obiectul unor reduceri de preţ, fără a fi afişate toate elementele specifice – preţ vechi/preţ nou, data de debut, data de final sau „în limita stocului disponibil”, etc.

„În urma acţiunii de control au fost întocmite trei procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.000 lei. Produse în valoare de 22,47 lei au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman, iar produse în valoare de 770 lei au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficienţelor”, a specificat Giani Bura.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !