Peste 1500 de audiaţi în cazul„experţilor” de la Expertiză

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
5Comentarii
Peste 1500 de audiaţi în cazul„experţilor” de la Expertiză
Un număr mare de martori şi suspecţi sunt audiaţi de poliţişti şi procurori.

Muncă grea în dosarul de mare amploare al Poliţiei Bihor şi al Parchetului Bihor, unic de acest gen în ultimul sfert de veac în Bihor, referitor la cei zece angajaţi la Expertiza Medicală a Capacităţii Muncii ce funcţionează în cadrul Casei de Pensii Bihor.

Martori şi suspecţi

Săptămâna trecută, imediat ce i-au reţinut pe cei cinci doctori şi cinci asistenţi şi au ridicat peste 2000 de dosare din cabinetele de pe str. Dunării unde funcţionează Expertiza Medicală, poliţiştii bihoreni au început să audieze solicitanţi ai pensiilor de boală.

Oamenii sunt programaţi, se pare, pe zile, la sediul Poliţiei Bihor, pentru a răspunde unor întrebări ale anchetatorilor.

Pe de altă parte, Parchetul Bihor a început audierea suspecților, tot în acest caz, cu programare şi probabil ore de interogatorii.

Este posibil ca, de teamă, mulţi dintre solicitanţii de dosare de pensionare sau de reînnoire a dosarelor să nu dorească să recunoască din prima că au plătit ca să li se întocmească dosar de pensionare pe caz de boală sau prelungirea anuală a pensiei de boală. În acelaşi timp, oameni cu probleme reale de sănătate nu ar avea niciun motiv să nu recunoască faptul că li s-au forţat buzunarele şi pentru a li se rezolva dosarul pentru pensia de boală.

Poliţiştii şi procurorii speră totuşi în onestitatea oamenilor, mai ales că suprimarea acestor practici în rândul unor cadre medicale ar putea crea un precedent bun pentru renunţarea la condiţionarea actului medical în sine, în acest sector şi în alte domenii medicale.

Stat în stat

În acelaşi timp sunt de aşteptat unele modificări de legislaţie întrucât medicii experţi de la Expertiză Medicală erau stat în stat, aparţineau de Ministerul Muncii şi nu de cel al Sănătăţii, deci practic, nici Colegiul Medicilor Bihor sau cel Naţional nu are nicio autoritate. Oricum, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, şocată de modul de lucru al acestor experţi, a declarat că dezaprobă în totalitate gesturile lor.

Una peste alta, surse care spun că au fost la Expertiza Medicală după arestarea preventivă a celor zece experţi, susţin că acum este o cu totul altă atitudine din partea celor ce examinează pacienţii şi sunt foarte binevoitori şi corecţi în analizarea dosarelor.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor