Ponta: „Au rezolvat principala problemă a țării – mi-au luat doctoratul!”

Reactualizat la:
10Comentarii
Ponta: „Au rezolvat principala problemă a țării – mi-au luat doctoratul!”
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis joi că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat și solicită Ministerului Educației retragerea titlului de doctor.

O Comisie Tehnică din cadrul instituției CNATDCU formată din trei profesori universitari a analizat teza de doctorat a lui Victor Ponta, „Curtea Penală Internațională”, și a stabilit că „nu respectă standardele de etică și propune retragerea titlului de doctor” invocând articolul 170 din Legea Educației Naționale.

Raportul a fost finalizat și prezentat joi dimineața în fața Consiliul General al CNATDCU. Viorel Barbu, președintele CNATDCU a afirmat că din 35 de membrii prezenți în cvorum, 34 au votat pentru recomandarea retragerii titlului de doctor existând o singură abținere, din partea lui Horia Iovu.

Victor Ponta a reacționat în aceeași dimineață pe facebook: „Ok – tehnocrații au rezolvat principala problemă a țării – mi-au luat și ei doctoratul (ca Băsescu în 2012)! Înțeleg că acum (după această mare victorie) totul va fi bine – de azi încep să crească încasările la buget, să ieșim din deficit. De azi începem să primim banii europeni pe care nu i-am luat până acum. De azi plătim subvențiile în agricultură, mărim salariile și pensiile. De azi nu mai mor bebelușii în spitale și nici nu se mai dau subiecte grele la examenul de capacitate. Și de azi nu mai suntem «marfă» pe care o vând tehnocrații ca să primească o promovare când se întorc la Bruxelles! (…) Și de azi mă ocup să îmi fac o nouă teză de doctorat cu tema «Fabulosa Guvernare Tehnocrată și mărețele sale realizări pentru poporul român» – that will be fun!”

Victor Ponta are la dispoziție două săptămâni pentru a contesta decizia. În cazul retragerii titlului de doctor, acesta se poate obține din nou în minim 5 ani. Potrivit articolului 170, „redobândirea calităţii de conducător de doctorat se poate obţine după cel puţin 5 ani de la pierderea acestei calităţi, la propunerea IOSUD, pe baza unui raport de evaluare internă, ale cărui aprecieri sunt validate printr-o evaluare externă efectuată de CNATDCU.”

 

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor