Porcii sacrificaţi, examinaţi

De Simona Albinaru
Porcii sacrificaţi, examinaţi
Medicii sanitari veterinari reamintesc faptul că examinarea în vederea depistării trichinelozei, a tuturor porcilor sacrificaţi este obligatorie.

Neîndeplinirea acestei obligaţii de către proprietarii de animale, nu doar va fi sancţionată de către inspectorii DSVSA cu amenzi de până la 2000 lei, dar pune în pericol sănătatea şi viaţa tuturor celor care consumă carne neverificată. Exemenul se execută numai de către personal acreditat de DSVSA Bihor, respectiv de medicii de liberă practică din cadrul fiecărei comune, de personalul propriu al DSVSA Bihor din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi din cadrul laboratorului de specialitate sanitar veterinar din Oradea.

Trichineloza este o zoonoză, de natură parazitară, ce se transmite la om prin ingerarea de carne de porc (dar nu numai) insuficient tratată termic, care conţine larve sau chişti cu larve ale nematodului Trichinela specie. Cel mai frecvent este diagnosticat Trichinella spiralis. La om boala se manifestă iniţial prin tulburări digestive, urmate de tulburări generale sistemice, pentru ca în final să se localizeze la nivel muscular, tradusă prin dureri şi tulburări musculare şi locomotorii. Îmbolnăvirea poate să determine sechele pentru tot restul vieţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !