„Practic o luăm de la zero”

De Teodor Biriş
Reactualizat la:
„Practic o luăm de la zero”
© Mircea Fodor, Mihai Giurgiu şi Florin Bogdan - FOTO: Carmen Ile
Mihai Giurgiu a fost votat de AGA noul preşedinte al CS FC Bihor Oradea.


Adunarea Generală a Acţionarilor CS FC Bihor Oradea a ratificat ceea ce BIHON anunţa încă de luni. Noul acţionar şi preşedinte al clubului este Mihai Giurgiu, omul de afaceri clujean care a negociat în ultimele săptămâni preluarea FC Bihor.

„Cu unanimitate de voturi AGA a decis ca domnul Mihai Giurgiu să fie noul preşedinte al FC Bihor. Îi mulţumesc lui Mircea Fodor că şi-a asumat responsabilitatea de a conduce clubul în momente foarte grele, pentru optimismul avut până în ultimul moment în tentativa reuşită de a găsi un investitor. Mircea Fodor ne-a făcut şi pe noi să credem în visul său, acela de a salva clubul. FC Bihor se poate considera salvat de la faliment şi de la retrogradare”, a spus în debutul conferinţei de presă Florin Bogdan, consilier judeţean şi membru în AGA. Cel care alături de Fodor s-a zbătut ca negocierile iniţiate cu Mihai Giurgiu să aibă finalitatea dorită.

Investit preşedinte al FC Bihor, omul de afaceri Mihai Giurgiu consideră că greul abia începe. „Am venit la FC Bihor cu foarte mult entuziasm. Mi-am dorit să continui proiectul început la juniori şi la o echipă de seniori. Negocierile au fost de foarte multă durată şi sper că sunte cele mai bune care puteau fi făcute. Mircea Fodor se va ocupa în continuare de activitatea fotbalistică, în timp ce eu voi fi mai mult pe partea economică. Consider că partea cea mai uşoară a trecut şi că abia acum începe adevăratul chin. Situaţia echipei nu mai suportă nici măcar ore de întârziere. Trebuie să urcăm câte 3-4 trepte odată pentru a nu pierde startul”, a precizat Giurgiu.

Mircea Fodor, omul care şi-a consumat în ultimele luni energiile pentru a găsi un investitor pentru FC Bihor a rememorat contactul cu Mihai Giurgiu. „Acum două luni şi o săptămână am trimis un SMS către cineva. Am fost refuzat. Am insistat cu al doilea SMS. Îl felicit şi mă felicit că am crezut în el şi în mine”, a sintetizat Fodor.

Preşedintele executiv a explicat că în prima fază trebuie achitate datoriile la FRF şi AJF pentru ca FC Bihor să fie programat, apoi se va trece la semnarea contractelor cu jucătorii, cu antrenorii, omologarea stadionului, plata restanţelor etc. „Practic o luăm de la zero”, a mai adăugat Fodor. Primii banii care vor mişca lucrurile vor veni de la Mihai Giurgiu.

Primesc stadionul

O veste bună a fost primită şi de la Primărie, care oferă clubului stadionul cu utilităţile.

În ceea ce priveşte antrenorul, Gheorghe Silaghi a fost confirmat în funcţie. „Ar fi foarte greşit să schimbi oameni care au stat la greu şi au înţeles situaţia clubului. E greu şi să mergi pe stradă dacă nu ai bani, dar să mai faci şi fotbal. Oamenii de genul ăsta ar trebui trecuţi în istoria clubului. Domnul Silaghi şi domnul Fodor au ţinut lucrurile sub control până acum”, a explicat Giurgiu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !