Primaria: Vuscan nu a cerut Parcul Traian

Primaria: Vuscan nu a cerut Parcul Traian
Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Oradea, Petri Csilla, spune că Horea Vuşcan nu a primit aprobare pentru mitingul din faţa Primăriei deoarece Piaţa Unirii era ocupată deja pentru 1 Decembrie cu festivităţile dedicate Zilei Naţionale.

Mai mult, reprezentanta Primăriei arată că Vuşcan nu a cerut municipalităţii Parcul Traian, ca alternativă pentru a-şi putea organiza mişcarea de protest, aşa cum pretindea Vuşcan miercuri. „Motivul pentru care nu i s-a dat autorizaţie să protesteze în faţa Prefecturii a fost că, de fapt, nici nu a cerut autorizaţie pentru a protesta în acel loc. În faţa Primăriei era planificat de multă vreme să se desfăşoare manifestările Primăriei legate de Ziua Naţională”, spune Petri, de la Biroul de Presă al Primăriei.

În cererea lui Vuşcan, adresată Primăriei, Parcul Traian apare doar ca traseu de acces către Piaţa Unirii, la fel ca străzile Primăriei şi Tudor Vladimirescu, însă nu e specificat ca posibil loc de desfăşurare a mitingului.

Horea Vuşcan spune că a fost o scăpare. „Am trecut din greşeală la traseu amplasamentul, dar Primăria putea să vină cu o soluţie”, spune el, adăugând că oricum, Primăria nu a respectat termenul legal în care trebuia să îi ofere răspunsul la cerere. Potrivit lui Vuşcan, municipalitatea i-a dat un răspuns abia după cinci zile, deşi termenul legal e de 48 de ore. „Primăria, dacă avea o nelămurire, putea foarte bine să ne invite să discutăm. Putea să facă o propunere pentru un alt loc, dacă acel loc era ocupat. Eu am ştiut că e ocupat doar până la ora 11.30, de aceea am cerut între 12 şi 14. Faptul că Primăria nu ne-a dat răspunsul în termenul legal pe noi ne-a lezat în dreptul nostru legal de a protesta. Puteam să depunem în timp util o nouă solicitare pentru o nouă locaţie, chiar dacă iniţial ar fi fost o omisiune din partea noastră”, a reacţionat Vuşcan.

Mişcarea de protest ce era programată pentru 1 Decembrie era una la care îşi anunţaseră participarea orădenii nemulţumiţi de politica municipalităţii conduse de Ilie Bolojan. Având în vedere refuzul Primăriei, Horea Vuşcan ia în calcul reprogramarea mişcării de protest, în cursul lunii decembrie.

Au interzis mitingul anti-Bolojan

Conflict deschis Bolojan-Vuscan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !