Retata lui Anni: Tartă cu urda si caise

Retata lui Anni: Tartă cu urda si caise
Pentru acest sfârșit de săptămână, Anni recomanda o tarta cu urda si caise. 

Ingrediente:

Pentru Blat

150 gr faina alba 000

50 gr zahar pudra

100 gr unt 82% bine racit

1 ou sau 2 galbenusuri

1 varf de cutit sare

2-4 lingurita de apa de trandafir sau apa simpla

esenta de vanilie

1 varf de cutit cardamom macinat.

Mod de preparare 

Se adauga faina si zaharul pudra intr-un bol impreuna cu sarea, cardamom macinat, esenta de vanilie si untul. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine o compozitie sfaramicioasa, apoi adaugati oul sau 2 galbenusuri. Se amesteca bine cu aluatul, apoi cu apa de trandafir (mai intai o lingurita), depinde de cat de uscata este faina, iar pe urma omogenizati aluatul. Daca nu se leaga mai adaugati 1-2 lingurite de apa.

Aluuatul se infasoara intr-o folie alimentara si se pune la rece cel putin o ora.

  • Dupa ce s-a odihnit, intindeti aluatul cu ajutorul sucitoarei si asezati in forma de tarta, unsa initial cu unt sau ulei, iar apoi intepat din loc in loc cu o furculita.
  • Peste aluat puneti o hartie de copt pe care o acoperiti cu boabe de fasole uscata.
  • Coaceti aluatul de tarta 12-15 de minute la 180 ° C, pana se rumeneste usor. Acesta este coptul in orb sau coptul aluatului fara umplutura.

Pentru Umplatura

200 gr. caise proaspete

500 gr. urda dulce

150gr. zahar sau dupa gust

150 gr. smantana

2 oua

coaja de la o lamaie si o lingurita suc de lamaie

esenta de vanilie

1-2 liguri faina.

Urda impreuna cu zaharul si faina se pun in vasul unui mixer si se bat cateva minute bune, pana se omogenizeaza foarte bine. De cateva ori va fi nevoie sa se desprinda compozitia de pe peretii vasului cu o spatula, apoi continuati sa bateti. Se adauga smantana, esenta de vanilie, coaja de lamaie si sucul de lamaie si se bate in continuare pana cand compozitia devine cremoasa. Pe rand, se adauga cate un ou, se bate cu mixerul pana la incorporare apoi se adauga si urmatorul. Compozitia finala trebuie sa fie neteda si spumoasa.

Se aranjeaza caisele taiate in 4 peste blatul de tarta si se toarna umplutura peste. Se niveleaza usor si se pune la copt in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru 50-60 minute.

Se lasa sa se raceasca complet in forma inaintea servirii. Se poate servi ca atare, pudrat cu zahar praf vanilat sau se pot adauga fructe proaspete de caise, topping de fructe, sos caramel, vanilie, conform preferintelor fiecaruia.

Pofta Buna!

 Alte retete recomandate de Anni: 

Reteta Hyderabady Biryani cu pui

Reteta supa crema de linte

Reteta frigărui din piept de pui cu orez și legume



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase