S-au publicat ghidurile solicitantului

De Simona Albinaru
S-au publicat ghidurile solicitantului
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat variantele finale ale Ghidurilor Solicitantului aferente submăsurilor 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” și 6.4 „Investiţii în crearea și dezvoltarea de activităţi neagricole”.

Ghidurile solicitantului pot fi consultate în vederea întocmirii cererilor de finanţare pentru sesiunea de cereri de proiecte care va fi deschisă începând cu data de 28 iulie 2016.

Noi reguli

Odată cu această sesiune de primire a proiectelor, se aplică noi reguli la depunerea online a cererilor de finanțare. Astfel, plafonul de depunere a proiectelor se majorează de la 120% la 200%, iar în primele 5 zile calendaristice pe fiecare etapă de depunere nu se aplică plafonul maxim de depunere, indiferent de valoarea fondurilor solicitate prin proiectele depuse.

Măsurile sunt în linie cu „Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, lansat în luna martie 2016 prin care se urmărește, între altele: stimularea mediului de afaceri din mediul rural, crearea de locuri de muncă, creșterea veniturilor populaţiei rurale, reducerea diferenţelor dintre mediul rural și urban. Pachetul de măsuri poate fi consultat pe site-ul Guvernului www.gov.ro la secţiunea Obiective, subsecţiunea Strategii-Politici-Programe.

Solicitanţii interesaţi să obţină finanţare europeană nerambursabilă prin intermediul submăsurilor ce vizează sectorul non-agricol, respectiv submăsurile 6.2 și 6.4, pot consulta gratuit Ghidul Solicitantului pe pagina oficială de internet a AFIR, www.afir.info.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !