Se cauta agricultori pentru Danemarca

Reactualizat la:
Se cauta agricultori pentru Danemarca
Persoanele care doresc să muncească în agricultură în Danemarca se pot prezenta în această perioadă la AJOFM Bihor, Biroul Eures. „Cei selectaţi vor participa la recoltarea de diverse fructe şi legume (căpşuni, zmeură, măzare, ceapă etc.). Este necesară cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu”, a subliniat Simona Burdean, consilier Eures.

În mod normal, se lucreaza între 25-37 ore săptămânal, dar numărul orelor depinde şi de vreme. Munca poate începe la ora 4:00 dimineaţa. Vârsta minimă a aplicanţilor este de 18 ani. Experienţa în munca agricola şi, mai ales, în ferme daneze constituie avantaj. Cazarea se face în cort. La cele mai multe din ferme, lucrătorii trebuie să îţi aducă un cort, ustensile de gătit şi haine groase. În ferme se vor asigura spaţii acoperite pentru prepararea mâncării, toalete, baie, maşini de spălat. Taxa de cazare în camping este între 2 şi 10 euro/zi, pentru acoperirea costurilor serviciilor de electricitate, apa. Dacă contractul începe înainte de luna mai şi se termină după luna august, angajatorul va oferi întotdeauna cazare în spaţiu acoperit, contracost sau va ajuta lucrătorul să îşi găsească cazare. Plata este în funcţie de cantitate, în medie 0,8-0,9 euro/kg. Transportul către Danemarca şi înapoi,în România este în responsabilitatea lucrătorilor. Se recomandă păstrarea biletelor de transport, pentru eventuale deduceri de impozit.

Durata variabilă a contractului începe la sfârşitul lunii mai/jumătatea lunii iunie până în august/sept. Informaţii suplimentarea se pot obţine de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, tel 0259.433.346.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !