Sfecla de zahăr şi orezul, alocare substanţială în cadrul sprijinului cuplat

De Simona Drimbău
Sfecla de zahăr şi orezul, alocare substanţială în cadrul sprijinului cuplat
Au fost stabilite plafoanele alocate masurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal.

În urma cererilor depuse s-a decis ca forduri de la soia, tomate pentru industrializare cultivate în câmp, castraveţi pentru industrializare cultivaţi în câmp şi cartof timpuriu pentru industrializare să fie reduse. În schimb, au fost suplimentate fondurile pentru lucernă, orez, sămânţă de cartof, sfeclă de zahăr şi legume cultivate în sere şi solarii: tomate pentru consum în stare proaspata, castraveţi pentru consum în stare proaspată şi/sau pentru industrializare, ardei, varză şi vinete pentru consum în stare proaspată.

Transferurile de fonduri între măsurile de sprijin cuplat s-au făcut astfel încât, în cazul culturilor care nu au atins limita de suprafaţă notificată pentru anul 2018, cuantumul pe hectar să asigure profitabilitatea şi totodată să nu fie sub cel calculat ca raport dintre plafonul fixat pentru finanţarea măsurii şi limita cantitativă de suprafaţă, spun reprezentanţii ministerului de resort.

Plafoane

164.490 euro au fost alocaţi pentru soia, 910.280 euro pentru lucernă, 420.000 euro pentru leguminoase boabe pentru industrializare/procesare: mazare boabe şi fasole boabe, 188.160 euro pentru cânepa pentru ulei şi/sau fibră, 5.117.765 euro pentru orez, 100 euro pentru sămânţa de cartof, 320 euro pentru hamei şi 19.208.700 euro pentru sfecla de zahăr.

O alocare de 1.251.950 euro au tomatele pentru industrializare cultivate în câmp, 235 euro castraveţii pentru industrializare cultivaţi în câmp, 8.807.600 euro legume cultivate în sere şi solarii: tomate pentru consum în stare proaspată, castraveţi pentru consum în stare proaspată şi/sau pentru industrializare, ardei, varză şi vinete pentru consum în stare proaspată.
495.000 euro au fost alocaţi pentru fructe destinate industrializării: prune, mere, cireşe, vişine, caise şi zarzăre şi 2.679.650 euro pentru cartof timpuriu pentru industrializare.

Cuantumul pe unitatea de măsura pentru fiecare măsură de sprijin cuplat în sectorul vegetal, se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor aferente măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal, rezultate în urma transferurilor de fonduri, la suprafeţele eligibile.

Plăţile pentru măsurile de sprijin cuplat în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,6638 lei pentru un euro. J0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !