Silaghi, aruncat de la Teatrul de Stat

Silaghi, aruncat de la Teatrul de Stat
Lucian Silaghi a fost îndepărtat de liberali de la Teatrul de Stat, cu sprijinul UDMR şi al PSD.

„În cazul în care rezultatele evaluărilor anterioare sunt pozitive, evaluarea finală are loc cu cel puţin 150 de zile calendaristice înainte de expirarea duratei contractului de management”. E paragraful din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, pe care îl invocă Lucian Silaghi pentru a demonstra ilegalitatea procedurii de evaluare finală, care a generat rezilierea contractului său de management de la Teatrul de Stat.

Silaghi acuză că toată procedura sa de evaluare a fost ilegală, deoarece nu s-a încadrat în termenul prevăzut de OUG: constituirea comisiei de evaluare, solicitarea raportului de evaluare şi interviul său au fost făcute toate la mai puţin de 150 de zile înainte de 1 iunie, data expirării contractului de management.

La interviul ţinut pe 28 martie, Silaghi nu a stat să răspundă întrebărilor celor din comisia de evaluare, formată din Florin Birta şi Ovidiu Bezi (ambii PNL), criticul de teatru Mircea Morariu şi purtătorul de cuvânt al CJ, Mircea Jacan. Pesedistul Emilian Pavel a lipsit. Silaghi le-a transmis evaluatorilor săi că, din punctul său de vedere comisia a fost constituită ilegal. Aşadar, nu a mai stat să răspundă întrebărilor pe marginea raportului său de activitate, depus pe 15 februarie a.c. Ca atare, Silaghi a fost notat cu „0”. Aşadar, media finală a fost de 3,13, aceasta deoarece şi raportul a primit o notă slabă: 6,26. „Voi da în judecată Consiliul Judeţean Bihor, deoarece legalitatea acestei proceduri de evaluare stă sub semnul întrebării”, a spus joi Silaghi, care şi-a expus punctul de vedere şi în plen.

De altfel, managerul dat afară e convins că PNL vrea să-şi capitalizeze politic momentul redeschiderii clădirii Teatrului, complet reabilitată. De aceea persoana sa a incomodat, având în vedere faptul că Silaghi e membru PDL.

„Mecibeci”!

Joi, Lucian Silaghi nu s-a putut abţine să nu-l ironizeze pe Florin Birta, preşedintele Clubului Sportiv Municipal (CSM) Oradea, cel care a prezidat comisia de evaluare. „Florian Birta m-a întrebat la un moment dat de ce «Mecibeci» (piesa Macbeth – n.r.) s-a jucat doar de şapte ori anul trecut”, a declarat Silaghi, dorind să sublinieze deficienţele de exprimare în limba engleză ale liberalului, cât şi slabele cunoştinţe ale lui Birta în materie de teatru. La rândul său, Florin Birta s-a arătat amuzat de atacul lui Silaghi: „Dacă doar de asta s-a putut lega, Doamne-ajutăi”, a reacţionat Birta, distrat de subiect. Liberalul a mai ţinut să spună că în comisie „au fost şi specialişti”, indicându-i pe Morariu şi Jacan.

C.C.

Jacan i-a dat 5,50 lui Silaghi

Teatrul Maghiar, mostenitorul Szigligeti

Doua teatre nu incap

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !