bihon.ro Web analytics

Silaghi, aruncat de la Teatrul de Stat

Reactualizat la:
<p>Lucian <strong>Silaghi </strong>a fost îndepărtat de liberali de la <strong>Teatrul </strong>de Stat, cu sprijinul UDMR şi al PSD.</p>
Scris de IM:BIHOR_ONLINE - <p>Lucian <strong>Silaghi </strong>a fost îndepărtat de liberali de la <strong>Teatrul </strong>de Stat, cu sprijinul UDMR şi al PSD.</p>

„În cazul în care rezultatele evaluărilor anterioare sunt pozitive, evaluarea finală are loc cu cel puţin 150 de zile calendaristice înainte de expirarea duratei contractului de management”. E paragraful din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, pe care îl invocă Lucian Silaghi pentru a demonstra ilegalitatea procedurii de evaluare finală, care a generat rezilierea contractului său de management de la Teatrul de Stat.

Silaghi acuză că toată procedura sa de evaluare a fost ilegală, deoarece nu s-a încadrat în termenul prevăzut de OUG: constituirea comisiei de evaluare, solicitarea raportului de evaluare şi interviul său au fost făcute toate la mai puţin de 150 de zile înainte de 1 iunie, data expirării contractului de management.

La interviul ţinut pe 28 martie, Silaghi nu a stat să răspundă întrebărilor celor din comisia de evaluare, formată din Florin Birta şi Ovidiu Bezi (ambii PNL), criticul de teatru Mircea Morariu şi purtătorul de cuvânt al CJ, Mircea Jacan. Pesedistul Emilian Pavel a lipsit. Silaghi le-a transmis evaluatorilor săi că, din punctul său de vedere comisia a fost constituită ilegal. Aşadar, nu a mai stat să răspundă întrebărilor pe marginea raportului său de activitate, depus pe 15 februarie a.c. Ca atare, Silaghi a fost notat cu „0”. Aşadar, media finală a fost de 3,13, aceasta deoarece şi raportul a primit o notă slabă: 6,26. „Voi da în judecată Consiliul Judeţean Bihor, deoarece legalitatea acestei proceduri de evaluare stă sub semnul întrebării”, a spus joi Silaghi, care şi-a expus punctul de vedere şi în plen.

De altfel, managerul dat afară e convins că PNL vrea să-şi capitalizeze politic momentul redeschiderii clădirii Teatrului, complet reabilitată. De aceea persoana sa a incomodat, având în vedere faptul că Silaghi e membru PDL.

„Mecibeci”!

Joi, Lucian Silaghi nu s-a putut abţine să nu-l ironizeze pe Florin Birta, preşedintele Clubului Sportiv Municipal (CSM) Oradea, cel care a prezidat comisia de evaluare. „Florian Birta m-a întrebat la un moment dat de ce «Mecibeci» (piesa Macbeth – n.r.) s-a jucat doar de şapte ori anul trecut”, a declarat Silaghi, dorind să sublinieze deficienţele de exprimare în limba engleză ale liberalului, cât şi slabele cunoştinţe ale lui Birta în materie de teatru. La rândul său, Florin Birta s-a arătat amuzat de atacul lui Silaghi: „Dacă doar de asta s-a putut lega, Doamne-ajutăi”, a reacţionat Birta, distrat de subiect. Liberalul a mai ţinut să spună că în comisie „au fost şi specialişti”, indicându-i pe Morariu şi Jacan.

C.C.

Jacan i-a dat 5,50 lui Silaghi

Teatrul Maghiar, mostenitorul Szigligeti

Doua teatre nu incap

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.