Slovacii expun la Oradea

De Crina Dobocan
Una din imaginile expuse Foto: Sedliak Pál
Una din imaginile expuse Foto: Sedliak Pál
Pe 25 aprilie, la Galeria „Euro Foto Art” va fi deschisă expoziţia de grup a artiştilor din Komarno.


Expoziţia artiştilor fotografi din Komarno (Slovacia), intitulată „Lumea în ochii celor trei…”, va fi vernisată pe 25 aprilie. 103 fotografii alb-negru şi color, realizate din lucrările artiştilor Kopják Angelika, Sedliak Pál şi Virágh Mária vor fi urcate pe simezele Galeriei din Piaţa 1 Decembrie.

„Kopják Angelika, născut în 1974 la Komarno, a început să-şi însuşească tainele fotografiei autodidact. Subiectele ei preferate sunt portretul, fotografia documentară, reportajul, dar nu refuză realizarea şi a altor subiecte. Din anul 2014 este membru al Fotoclubului Helios din Komarno.

Sedliak Pál s-a născut în anul 1981 în Komarno (Slovacia). Tainele fotografiei analog le-a deprins de la tatăl său, fotograf amator devotat. În prezent este asistentul rectorului Facultăţii «Selye János» din Komaro şi este redactor-fotoreporter al Revistei «Veľkomederský Hlásnik»”.

Virágh Mária a intrat în contact cu fotografia prin bunicul ei, care a fost preot în armată în perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi care a devenit un cronicar de război. A început să fotografieze în anul 2010, după ce s-a documentat în prealabil cu probleme legate de fotografia artistică cum ar fi compoziţia imaginii, iluminarea etc. În anul 2011, a fost solicitată de CEDAMOK din Veľký Meder să înfiinţeze un Fotoclub cu scopul de a sprijini şi îndruma persoanele iubitoare de fotografie”, a prezentat Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”, gazda expoziţiei.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 25 aprilie, de la ora 11:00, în prezenţa celor trei autori. Momentele muzicale ale evenimentului vor fi asigurate de artistul Thurzó Sándor József.

Expoziţia artiştilor fotografi din Slovacia, organizată în preambulul ediţiei a IV-a a Festivalului Fotografiei Europene şi a Festivalului „Varadinum” va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 8 mai. Intrarea este liberă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !