Statuie fără nume în Piața Unirii

Reactualizat la:
129Comentarii
Statuie fără nume în Piața Unirii
Subsemnatul ing Pernea Victor, născut în Oradea și domiciliat în Oradea, prin prezenta doresc să readuc aminte edililor orașului Oradea că au lăsat nerezolvată o problemă despre care am mai vorbit în acest an.

Este vorba de neterminarea statuii marelui domnitor al românilor Mihai Viteazul, amplasată în Piața Unirii a municipiului.

Statuia este finisată de aproximativ o jumătate de an. Nici până astăzi nu s-a gravat pe piedestal numele domnitorului, anii de domnie 1593 – 1601 și actul excepțional pe care l-a înfăptuit: „Prima Unire atestată în documentele vremii, la 27 mai 1600, a Țării Românești , Transilvania și Moldova”.

Eu personal am mai adus aminte conducerii Primăriei (primar, viceprimar, arhitect șef) despre această problemă prin intermediul unei petiții online, în acest an, iar de rezolvat ceva, nici pomeneală. Am atenționat conducerea Primăriei Oradea și printr-un articol publicat în Jurnal bihorean și pe www.bihon.ro în data de 2 august 2016 (Un „anonim” în Piaţa Unirii). Rezultatul a fost: tăcere totală și dezinteres față de cererile cetățenilor.

Să nu se uite un lucru: pentru marea majoritate a cetățenilor orădeni, această chestiune cerută și în acest articol este de mare importanță. Nu avem voie să negăm istoria noastră așa cum a fost ea, uneori bună, uneori mai rea. Adevărul trebuie spus așa cum a fost el și nu altfel. Vă rog să ocupați în modul cel mai serios ca să se rezolve favorabil pentru cetățeni această problemă.

În altă ordine de idei sugerez ca în Piața Unirii să se monteze tăblițe noi, vizibile, cu numele pieței. Aceeași problemă este și la alte străzi centrale.

Altă remarcă: s-au cam oprit demult timp lucrările la parcarea subterană de pe strada Independenței. Momentan acolo este o groapă mare, neterminată, care nu folosește la nimic. De ce oare se dă voie să se înceapă lucrări în centrul orașului dacă există probleme de proiectare, economice sau altceva? Cei care prin deciziile lor produc atâta disconfort nejustificat pentru cetățeni ar trebui poate să facă altceva decât fac acum.

inginer Pernea Victor129Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor