Suplinitorii vor fi repartizaţi sâmbătă

În aceste zile, o bună parte din cadrele didactice care nu au fost reparizate în urma primelor etape ale concursului unic de titularizare îşi încearcă norocul la etapa pentru suplinire.

La această etapă pot participa dascălii care s-au înscris la concursul din acest an şi au obţinut note mai mari de 5.00, precum şi cei care au participat la concursurile din 2004 şi 2005, care au obţinut note peste 7.00, dar nu au fost soluţionaţi. Începând de vineri, profesorii sunt aşteptaţi la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” pentru a-şi preciza opţiunile pentru posturi. Criteriile de repartizare sunt opţiunea şi media. Sâmbătă se va desfăşura repartizarea computerizată a candidaţilor. Aceştia concurează pentru 650 de posturi.

Ultima etapă

Ultima etapă a concursului unic de titularizare va fi în 1 septembrie. La aceasta vor participa dascălii necalificaţi, care vor susţine o testare, şi cadrele didactice care la concursul unic au obţinut note mai mici de 5.00. În 2 septembrie se vor afişa rezultatele, iar în 4 septembrie vor fi rezolvate eventualele contestaţii.

În 5 septembrie se va face repartizarea celor care au solicitat cumul sau plata cu ora, majoritatea fiind dascălii pensionari, iar în perioada 6-8 septembrie va avea loc şedinţa publică, unde vor fi soluţionate cazurile de suplinire ale celor care au fost testaţi şi au participat la concurs, precum şi ale celor nerepartizaţi. Repartizarea se face în ordine descrescătoare a mediilor, iar la egalitate de medii se va ţine cont de condiţiile sociale ale candidaţilor.

„Prioritate vor avea cei din 2006 nesoluţionaţi. Aceştia vor fi urmaţi de candidaţii din 2005 şi 2004, de cei cu note mai mici la concurs şi de necalificaţi”, a precizat Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !