bihon.ro Web analytics

Au fost stabilite normele de venit pe 2019

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Normele de venit din activităţi agricole pentru anul fiscal 2019 în Bihor sunt aproape la fel ca în anul trecut.
Scris de farcas - Normele de venit din activităţi agricole pentru anul fiscal 2019 în Bihor sunt aproape la fel ca în anul trecut.

În urma consultărilor cu fermierii, Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Bihor a stabilit normele de venit din activităţi agricole pentru anul fiscal 2019.

De anul acesta s-a decis completarea tabelului produselor vegetale cu „Plante medicinale și aromatice”. „Pentru că în acest domeniu spectrul este foarte larg, am cerut răgaz Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor până la sfârşitul săptămânii, pentru a trimite normele de venit”, ne-a spus Marius Şfefan, din cadrul DAJ Bihor.

Conform reprezentanţilor instituţiei, valorile normelor de venit sunt în general la fel ca în anul trecut. Schimbări au survenit la floarea-soarelui. Producătorii bihoreni de floarea- soarelui au reclamat producţii mai mici, fapt care a dus la scăderea cuantumului normei de venit pe anul 2019.

Modificări

În ultima ședință de Guvern a fost aprobată o hotărâre privind aprobarea metodologiilor pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor din activități agricole, precum și metodologia de calcul a reducerii normei de venit pentru aplicarea prevederilor referitoare la scutirea de la plata impozitului pe venit.

Prin acest act normativ se reglementează: introducerea sintagmei normă de venit unitară, ca valoare necesară calculului de către persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale ale producţiei valorificate prin/către cooperativa agricolă, pentru aplicarea prevederilor referitoare la scutirea de la plata impozitului pe venit, faptul că în cazul persoanelor fizice/membrilor asocierilor fără personalitate juridică, cultivarea terenurilor cu soiuri de plante pentru producţia destinată furajării animalelor deţinute nu generează venit impozabil.

Se reglementează şi metodologiile pentru calcularea de către direcţiile agricole județene a normelor de venit şi a normelor de venit unitare, însoţite de exemple pentru toate categoriile de produse vegetale şi animale, dar şi completarea tabelului produselor vegetale cu „Plante medicinale şi aromatice”.

Metodologia de calcul de către contribuabili, persoane fizice, a venitului anual şi, după caz, a venitului anual rezultat în urma reducerii normei de venit, prevederi specifice pentru producţia valorificată prin/către cooperativa agricolă în anul fiscal 2018, precum şi pentru perioada următoare începând cu anul fiscal 2019, referitoare atât la depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, cât şi a rectificării acesteia prin depunerea unei declaraţii rectificative, se regăsesc în hotărârea recent aprobată.

De asemenea, din acesta se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 330/2014 privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor din activităţi agricole.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Telverde la care cetățenii pot primi informații despre coronavirus, disponibil începând de joi
   La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia Telverde destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu coronavirus, acesta nefiind o un număr de urgență.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pistă de tartan pe Barcăului
  Proiectul culoarului verde care se amenajează, acum, în strada Barcăului, este completat cu o pistă de alergare din tartan.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A murit sexagenarul rănit grav în incendiul de pe Liszt Ferenc

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: 104 persoane autoizolate în locuințe
  Joi, la ora 8:00, medicii inspectori ai Direcției de Sănătate Publică Bihor indicau yn număr de 104 oameni autoizolați în casă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primăria replică prin parcuri și prin promisiuni de împădurire
  Primăria Oradea susține că afirmațiile legate de tăierile de arbori sunt "în flagrantă neconcordanță cu realitatea" și vine cu o serie de cifre și statistici.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primăria Oradea - tentativă de remediere a subfinanţării
  După mai multe runde de licitaţii care au lăsat indiferenţi constructorii, executivul şi-a ajustat estimările de costuri la câteve obiective importante.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.