Un show total cu Hteththemeth

De Camelia Busu
Reactualizat la:
1Comentariu
Un show total cu Hteththemeth
Formaţia braşoveană şi-a prezentat noul album printr-un concert-spectacol în trei acte.

Un show total, dinamic, cu multe schimbări de ţinute, cu multe accesorii, o poveste închegată, un spectacol muzical în care expresivitatea solistului impresionează. Aşa a fost concertul din Abyss al trupei braşovene Hteththemeth, care şi-a lansat şi la Oradea cel mai nou album: „Best Worst Case Scenario”. O lume de lumini şi umbre, rece şi nedreaptă, în care îţi cauţi drumul spre lumina salvatoare, singur, încercând să afli cine eşti pe muchia dintre bine şi rău. Un scenariu în trei acte, ca un ceaslov din care cade, filă cu filă fiecare piesă din album, aşa cum a fost şi fost conceput ca imagine concertul celor de la Hteththemeth.

E impresionant sa priveşti și să asculţi o formaţie de metal avant-garde care pe lângă albumul bine închegat prezentat a creat şi o poveste în care se schimbă costume, se coboară în public ca într-un spectacol de teatru cu publicul pe scenă, se folosesc nenumărate articole de recuzită. Acest lucru spune foarte mult despre seriozitatea şi profesionalismul cu care membrii trupei abordează scena muzicii româneşti, şi despre efortul financiar pe care îl fac, pe lângă investiţia majoră în instrumente şi tehnică, în costumaţii, împingând standardele cu o treaptă mai sus. Mimica lor e impresionantă, bucuria şi implicarea cu care interpretează sunt notabile şi, nu în ultimul rând, felul în care se încarcă din nou din feedback-ul primit din partea publicului.

Multe formaţii ar trebuie să meargă la concertele Hteththemeth pentru a realiza ce înseamnă dedicare şi sacrificiu nu pentru un profit rapid ci pentru stabilirea unui nivel ridicat în concordanţă cu muzica pe care o simţi, conceptul în care crezi, indiferent de ceea ce se cere pe radio sau în discoteci. „Lights Lies”, „Happy to be Sad”, „You are My Last Girlfriend” sunt câteva piese de pe noul album „Best Worst Case Scenario” care se remarcă şi printr-o grafică deosebită.

În deschidere au cântat orădenii de la N.O.R. piesele lor deja cunoscute şi iubite de fani, după care au rămas să îşi susţină colegii de finală GBOB România bucurându-se de spectacolul braşovenilor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor