Unde sunt cei mai ieftini carburanți în Oradea

De Dan Birta
5Comentarii
Unde sunt cei mai ieftini carburanți în Oradea
Printr-o aplicția lansată de Consiliul Concurenței se poate afla unde sunt cei mai ieftini carburanți în zona ta.

Începând cu 1 iulie 2019, șoferii pot afla printr-un simplu click de unde să alimenteze cu cei mai ieftini carburanți în zona în care se află. Acest lucru este posibil printr-o aplicație lansată de Consiliul Concurenţei: „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”, o platformă on-line care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto. „Accesând gratuit acest comparator de prețuri, consumatorii pot afla care sunt cele mai apropiate benzinării, localizarea geografică și serviciile oferite de acestea, precum și prețurile practicate. Astfel, aceștia au posibilitatea de a alege, având la îndemână informații importante cu privire la oferta existentă pe piață în zona geografică de interes. În acest fel, se va stimula concurența, atât prin preț, cât și prin serviciile oferite, de companiile implicate în comercializarea cu amănuntul a carburanților auto”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Monitorul Prețurilor Carburanților este valabil atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (IOS și Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor. Aplicația Monitorul Prețurilor este dezvoltată în România de compania Maguay, iar căutările și consultarea aplicației pot fi efectuate doar pe teritoriul țării. Platforma este gestionată de Consiliul Concurenţei, iar datele/informaţiile sunt încărcate în aplicaţie, la nivel național, de către companiile partenere. Monitorul Preţurilor Carburanţilor este una dintre componentele proiectului Monitorul preţurilor pentru alimente şi carburanţi, urmând ca în perioada următoare să devină funcțională și cea de a doua componentă a proiectului, respectiv cea referitoare la prețurile alimentelor. Proiectul, având valoarea totală, de 1.422.346,00 lei fără TVA (305.880 euro), este finanţat integral de la bugetul de stat. Consiliul Concurenţei a iniţiat de acest proiect în 2018, având ca partener instituţional Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC.

Prețuri la Oradea

Accesând aplicația: https://monitorulpreturilor.info/Home/Gas, luni – 1 iulie – la ora 21:00, cea mai ieftină benzină Standard era la Petrom (Calea Borșului, Piața Creangă) și Lukoil – 5,54 de lei/litru, urmată de Socar – 5,58 lei/litru, OMV și Rompetrol, ambele pe Densușianu 5,62 de lei/litru și MOL pe Meșteșugarilor și OMV pe B-dul Decebal, tot 5,62 de lei/litru.

Cea mai ieftină benzină Premium – 5,69 lei/litru la Lukoil (Averescu), 6,01 lei/litru la Petrom, 6,09 lei/litru la Socar. La OMV (Densușianu și Decebal) și MOL pe Meșteșugarilor litrul de benzină Premium costa 6,27 de lei. Motorina Standard cea mai ieftină – 5,62 lei/litru era la Petrom și Lukoil, 5,68 lei/litru la OMV pe Denușianu, Rompetrol pe Densușianu, MOL pe Meșteșugarilor și OMV pe Decebal.

Motorina Premium se vindea cu 5,91 de lei/litru la Petrom, cu 5,91 de lei/litru la Lukoil (Averescu) și cu 5,99 lei/litru la Rompetrol (Războieni). 6,05 lei/litru de motorină costa la OMV, MOL, Rompetrol și Gazprom.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor