bihon.ro Web analytics

Unde sunt cei mai ieftini carburanți în Oradea

Reactualizat la:
Printr-o aplicția lansată de Consiliul Concurenței se poate afla unde sunt cei mai ieftini carburanți în zona ta.
Scris de Demian - Printr-o aplicția lansată de Consiliul Concurenței se poate afla unde sunt cei mai ieftini carburanți în zona ta.

Începând cu 1 iulie 2019, șoferii pot afla printr-un simplu click de unde să alimenteze cu cei mai ieftini carburanți în zona în care se află. Acest lucru este posibil printr-o aplicație lansată de Consiliul Concurenţei: „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”, o platformă on-line care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto. „Accesând gratuit acest comparator de prețuri, consumatorii pot afla care sunt cele mai apropiate benzinării, localizarea geografică și serviciile oferite de acestea, precum și prețurile practicate. Astfel, aceștia au posibilitatea de a alege, având la îndemână informații importante cu privire la oferta existentă pe piață în zona geografică de interes. În acest fel, se va stimula concurența, atât prin preț, cât și prin serviciile oferite, de companiile implicate în comercializarea cu amănuntul a carburanților auto”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Monitorul Prețurilor Carburanților este valabil atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (IOS și Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor. Aplicația Monitorul Prețurilor este dezvoltată în România de compania Maguay, iar căutările și consultarea aplicației pot fi efectuate doar pe teritoriul țării. Platforma este gestionată de Consiliul Concurenţei, iar datele/informaţiile sunt încărcate în aplicaţie, la nivel național, de către companiile partenere. Monitorul Preţurilor Carburanţilor este una dintre componentele proiectului Monitorul preţurilor pentru alimente şi carburanţi, urmând ca în perioada următoare să devină funcțională și cea de a doua componentă a proiectului, respectiv cea referitoare la prețurile alimentelor. Proiectul, având valoarea totală, de 1.422.346,00 lei fără TVA (305.880 euro), este finanţat integral de la bugetul de stat. Consiliul Concurenţei a iniţiat de acest proiect în 2018, având ca partener instituţional Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC.

Prețuri la Oradea

Accesând aplicația: https://monitorulpreturilor.info/Home/Gas, luni – 1 iulie – la ora 21:00, cea mai ieftină benzină Standard era la Petrom (Calea Borșului, Piața Creangă) și Lukoil – 5,54 de lei/litru, urmată de Socar – 5,58 lei/litru, OMV și Rompetrol, ambele pe Densușianu 5,62 de lei/litru și MOL pe Meșteșugarilor și OMV pe B-dul Decebal, tot 5,62 de lei/litru.

Cea mai ieftină benzină Premium – 5,69 lei/litru la Lukoil (Averescu), 6,01 lei/litru la Petrom, 6,09 lei/litru la Socar. La OMV (Densușianu și Decebal) și MOL pe Meșteșugarilor litrul de benzină Premium costa 6,27 de lei. Motorina Standard cea mai ieftină – 5,62 lei/litru era la Petrom și Lukoil, 5,68 lei/litru la OMV pe Denușianu, Rompetrol pe Densușianu, MOL pe Meșteșugarilor și OMV pe Decebal.

Motorina Premium se vindea cu 5,91 de lei/litru la Petrom, cu 5,91 de lei/litru la Lukoil (Averescu) și cu 5,99 lei/litru la Rompetrol (Războieni). 6,05 lei/litru de motorină costa la OMV, MOL, Rompetrol și Gazprom.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se face curățenie generală în județ, cu ocazia „Campionatului Bihorean al Curățeniei”
  Locuitorii comunelor și orașelor din județ, elevi, angajați ai primăriilor, salvamontiști s-au implicat cu toții în acțiunile organizate în cadrul campaniei „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Omagiu profesorului Dorel Tifor
  din partea PROMOȚIEI 1973 a Liceului Gojdu.

  BIHON Sport local

  Promovare ratată pentru un gol

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Sport local

  Performanță! Baschetbalistele de la Crișul BCU Oradea au cucerit titlul național!
  Sala Sporturilor din Târgu Mureș a găzduit turneul final al Campionatului Național de baschet rezervat fetelor U14.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Roşia Montană, la fel de vie în imagini ca acum 15 ani
  La Muzeul Ţării Crişurilor a fost vernisată expoziţia de fotografie documentară „Roșia Montană: Duhul Aurului”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O aripă a Palatului Baroc a fost inaugurată
  Aripa stângă de la etajul I al Palatului Baroc din Oradea a fost inaugurată sâmbătă, în prezența primarului Florin Birta, a secretarului de stat al Guvernului Ungariei – Potapi Arpad, a secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării și a mai multor episcopi. 5

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.