Zilele Filosofiei – „Cetatea Ideală”

De Alexandru Guiaș
Zilele Filosofiei – „Cetatea Ideală”
În luna noiembrie a fiecărui an, Asociaţia Culturală „Noua Acropolă” răspunde inițiativei lansate de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură de a celebra Ziua Mondială a Filosofiei.

Cu acest prilej, între 17-19 noiembrie Noua Acropolă Oradea organizează o serie de evenimente sub egida „Cetatea Ideală”, la Muzeul Cetății Oradea.

Ajuns la cea de-a treia ediție, evenimentul aduce în fiecare an o tematică prin care se prezintă rolul filosofiei în viața omului din secolul XXI. Tema acestui an este inspirată din principiile arhitecturii sacre și propune identificarea felului în care oamenii au căutat ca, pe parcursul timpului, să îmbine armonios valorile în care au crezut cu spațiul în care au trăit. În arhitectura sacră regăsim simboluri din filosofie, artă, religie, matematică, care fac legătura dintre viață și o lume guvernată de legi universale atemporale.

Pentru a afla mai multe despre aceste simboluri, Asociația vă invită să participați la activitățile organizate în cadrul evenimentului. Programul de desfășurare a activităților începe azi, de la ora 18:00, cu deschiderea Zilelor Filosofiei, urmată de o prelegere filosofică – „Filosof pentru Cetatea Ideală” și un tur ghidat al expoziției „Arhitectura sacră”. În cea de-a doua zi, mâine, 18 noiembrie, tot de la ora 18:00, după turul ghidat al expoziției de arhitectură sacră, va urma o sesiune de prezentări multimedia: „Geometrie sacră”, „Megaliții”, „Temple orientale” și „Biserici românești”.

Sâmbătă, în ultima zi, de la ora 16:00, va avea loc o prelegere filosofică – „Simbolismul catedralelor gotice”, iar la final cei prezenți vor face un tur ghidat al expoziției „Arhitectura sacră”. Intrarea la activitățile derulate în cadrul Zilelor Filosofiei va fi liberă.

Doritorii pot afla detalii legate de eveniment la tel. 0755/292.542 sau la adresa de e-mail: na-oradea@noua-acropola.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !