bihon.ro Web analytics

Distribuție Energie Electrică Romania continuă înlocuirea contoarelor clasice cu contoare inteligente

Reactualizat la:

Distribuție Energie Electrică Romania continuă înlocuirea contoarelor clasice cu contoare inteligente

Reactualizat la:
Distribuție Energie Electrică Romania continuă în luna decembrie a.c. acțiunea de înlocuire a contoarelor clasice cu contoare inteligente în județul Bihor
Distribuție Energie Electrică Romania continuă în luna decembrie a.c. acțiunea de înlocuire a contoarelor clasice cu contoare inteligente în județul Bihor

În cadrul acestei operațiuni, contoarele electrice aflate în proprietatea/apartamentele utilizatorilor sau în scările de bloc din localitățile menționate în tabelul de mai jos vor fi schimbate cu unele noi (perioada: 06.12.2021 – 31.12.2021). Costurile sunt suportate integral de către Distribuție Energie Electrică Romania, în calitate de beneficiar, și prezintă o serie de avantaje pentru consumatori:

Transmiterea automată a datelor de măsurare aferente consumului, adică renunțarea la citirea manuală a contorului cu personal uman, eliminând astfel eventualul disconfort presupus de acordarea accesului pe proprietatea utilizatorului;

Facturarea pe baza consumului real fără a fi nevoie de ajustări și de proceduri complexe legate de estimarea si regularizarea consumurilor;

Monitorizarea evenimentelor legate de calitatea energiei distribuite;

Reducerea duratei şi simplificarea procesului de schimbare a furnizorului;

Reducerea duratei de repunere sub tensiune (de la distanță), urmare a unei eventuale proceduri de deconectare.

Înlocuirea contoarelor se face în baza unui ordin de serviciu nominal, în condițiile legii, de către personalul propriu, sau al unei societăți terțe, autorizat și instruit în acest sens și care are obligația de a se legitima înainte de începerea lucrării.

Vă rugăm să facilitați accesul lucrătorilor pe proprietatea sau în apartamentele dumneavoastră, în condițiile de mai sus, în vederea executării lucrărilor în bune condiții.

Reamintim că, potrivit prevederilor Ordinului ANRE nr. 235/2019 privind Regulamentul de furnizare a energiei electrice la clienții finali – Art. 31 clientul final are obligația de a permite „accesul reprezentantului operatorilor de distribuție în scopul de a presta activitatea (…) de a monta, sigila, întreține, verifica, înlocui sau citi indexul grupului de măsurare, precum și de a menține” echipamentele aflate în gestiunea DEER, amplasate pe proprietatea clientului final. Conform Ordinului ANRE nr. 90/2015, operatorul de distribuție are drept de „acces în incinta unde este amplasat locul de consum al utilizatorului, pentru verificarea grupurilor de măsurare”.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate pe parcursul desfășurării lucrărilor şi vă mulțumim pentru înțelegere.

IMPORTANT !

Recomandăm consumatorilor să permită accesul pe proprietatea dumnealor sau în scara blocului doar acelor persoane care prezintă legitimație de serviciu și/sau împuternicire din partea Distribuție Energie Electrica Romania.

Echipele vor respecta măsurile antiCovid-19!

!!Alte detalii legate de SMI (sisteme de masurare inteligenta a energiei electrice) se regasesc si la sectiunea INFORMATII UTILE.

Lista localităților unde se vor înlocui contoarele clasice cu contoare inteligente de energie electrica în județul Bihor (decembrie a.c.):

 

Nr. crt.

Denumire Localitate

1

BOROD

2

BĂILE FELIX

3

CORDĂU

4

OȘORHEI

 

Serviciul PR & COMUNICARE DEER

Distribuţie Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator național de distribuţie a energiei electrice care acoperă 18 judeţe din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României.

Compania își desfășoară activitatea în județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Sălaj și Vrancea, având o arie de operare de 97.196 kilometri pătrați.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, DEER oferă servicii pentru peste 3,8 milioane de utilizatori, prin intermediul unei rețele de distribuție de aproximativ 198.988 kilometri.

Mai multe informații despre DEER pot fi găsite pe platforma www.distributie-energie.ro și pe pagina de Facebook Distributie Energie Electrica Romania.

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Derecichei Ovidiu says:

  Da i or

  Da în Oradea Nimic?

 2. Orade says:

  Problema este ca au doctori cand scriu rapoartele de inlocuire ! Atentie ca nu sunt in stare sa scri corect consumul la inlocuire !
  daca ar inchide si tablourile dupa inlocuire ar fi bestial!

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noi măsuri sociale și economice de la 1 iulie: 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici, rate amânate și stop angajărilor la stat
  Coaliția de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

  BIHON Sport local

  Meci cu miza promovării pe Stadionul Iuliu Bodola. Oradea și Hunedoara, în căutarea gloriei de altădată
  Stadionul Iuliu Bodola va găzdui după multă vreme un nou meci cu miză. Miercuri, 25 mai, de la ora 18:00, CAO 1910 Oradea se va duela în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2 cu CS Hunedoara.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea și-a surclasat adversara în primul meci al finalei mici
  CSM CSU Oradea a dispus de FC Argeș cu scorul de 110-59 în primul meci al finalei mici.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.