bihon.ro Web analytics

Distribuție Energie Electrică Romania continuă înlocuirea contoarelor clasice cu contoare inteligente

Distribuție Energie Electrică Romania continuă înlocuirea contoarelor clasice cu contoare inteligente

Distribuție Energie Electrică Romania continuă în luna decembrie a.c. acțiunea de înlocuire a contoarelor clasice cu contoare inteligente în județul Bihor
Distribuție Energie Electrică Romania continuă în luna decembrie a.c. acțiunea de înlocuire a contoarelor clasice cu contoare inteligente în județul Bihor

În cadrul acestei operațiuni, contoarele electrice aflate în proprietatea/apartamentele utilizatorilor sau în scările de bloc din localitățile menționate în tabelul de mai jos vor fi schimbate cu unele noi (perioada: 06.12.2021 – 31.12.2021). Costurile sunt suportate integral de către Distribuție Energie Electrică Romania, în calitate de beneficiar, și prezintă o serie de avantaje pentru consumatori:

Transmiterea automată a datelor de măsurare aferente consumului, adică renunțarea la citirea manuală a contorului cu personal uman, eliminând astfel eventualul disconfort presupus de acordarea accesului pe proprietatea utilizatorului;

Facturarea pe baza consumului real fără a fi nevoie de ajustări și de proceduri complexe legate de estimarea si regularizarea consumurilor;

Monitorizarea evenimentelor legate de calitatea energiei distribuite;

Reducerea duratei şi simplificarea procesului de schimbare a furnizorului;

Reducerea duratei de repunere sub tensiune (de la distanță), urmare a unei eventuale proceduri de deconectare.

Înlocuirea contoarelor se face în baza unui ordin de serviciu nominal, în condițiile legii, de către personalul propriu, sau al unei societăți terțe, autorizat și instruit în acest sens și care are obligația de a se legitima înainte de începerea lucrării.

Vă rugăm să facilitați accesul lucrătorilor pe proprietatea sau în apartamentele dumneavoastră, în condițiile de mai sus, în vederea executării lucrărilor în bune condiții.

Reamintim că, potrivit prevederilor Ordinului ANRE nr. 235/2019 privind Regulamentul de furnizare a energiei electrice la clienții finali – Art. 31 clientul final are obligația de a permite „accesul reprezentantului operatorilor de distribuție în scopul de a presta activitatea (…) de a monta, sigila, întreține, verifica, înlocui sau citi indexul grupului de măsurare, precum și de a menține” echipamentele aflate în gestiunea DEER, amplasate pe proprietatea clientului final. Conform Ordinului ANRE nr. 90/2015, operatorul de distribuție are drept de „acces în incinta unde este amplasat locul de consum al utilizatorului, pentru verificarea grupurilor de măsurare”.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate pe parcursul desfășurării lucrărilor şi vă mulțumim pentru înțelegere.

IMPORTANT !

Recomandăm consumatorilor să permită accesul pe proprietatea dumnealor sau în scara blocului doar acelor persoane care prezintă legitimație de serviciu și/sau împuternicire din partea Distribuție Energie Electrica Romania.

Echipele vor respecta măsurile antiCovid-19!

!!Alte detalii legate de SMI (sisteme de masurare inteligenta a energiei electrice) se regasesc si la sectiunea INFORMATII UTILE.

Lista localităților unde se vor înlocui contoarele clasice cu contoare inteligente de energie electrica în județul Bihor (decembrie a.c.):

Nr. crt.

Denumire Localitate

1

BOROD

2

BĂILE FELIX

3

CORDĂU

4

OȘORHEI

Serviciul PR & COMUNICARE DEER

Distribuţie Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator național de distribuţie a energiei electrice care acoperă 18 judeţe din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României.

Compania își desfășoară activitatea în județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Sălaj și Vrancea, având o arie de operare de 97.196 kilometri pătrați.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, DEER oferă servicii pentru peste 3,8 milioane de utilizatori, prin intermediul unei rețele de distribuție de aproximativ 198.988 kilometri.

Mai multe informații despre DEER pot fi găsite pe platforma www.distributie-energie.ro și pe pagina de Facebook Distributie Energie Electrica Romania.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  „Duș rece” neașteptat: CSM CSU Oradea a pierdut pe teren propriu cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a pierdut cu 68-82 meciul de pe teren propriu cu CSO Voluntari.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consiliul Județean și-a negociat prețul la electricitate
  Consiliul Județean Bihor și instituțiile din subordine vor plăti în acest an pentru energia electrică facturi similare cu anul 2021, nefiind afectate de majorările din piață.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mihăilă: „Ministerul Sănătății are un acord cadru pentru teste cu Comisia Europeană, dar nu îl folosește”
  Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, spune că ministerul ar putea comanda teste pentru elevi, printr-un acord cadru semnat cu Comisia Europeană. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bărbatul care a amenințat un tânăr cu un pistol într-o intersecție din Oradea a fost arestat
  Polițiștii orădeni l-au reținut luni pe bărbatul care a amenințat cu un pistol de tip airsoft un tânăr de 20 de ani, în urma unui accident rutier. 6

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. Data 21.01.2022 - PL Alesd + Salonta - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Birta: vom propune în Consiliul local reducerea prețului la încălzire
  Ministerul Dezvoltării a alocat o primă tranșă din ajutorul pentru orașele care au termoficare pe gaz, în cuantum total de peste 41,9 milioane lei. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.