bihon.ro Web analytics

Creşteri egale de pensii

Creşteri egale de pensii

Reactualizat la:
Mă adresez pensionarilor, în special celor cu pensii mici, care, habar nu au cum de au așa pensie mică.
Mă adresez pensionarilor, în special celor cu pensii mici, care, habar nu au cum de au așa pensie mică.

Chiar nu v-aţi pus problema că legile și drepturile s-au făcut numai în folosul anumitor cetăţeni (parlamentari, șefi de partide, deputaţi, CCR)? Acordarea de pensii în sistemul actual, pe unii i-a îmbogăţit la fiecare mărire de pensii prin acordarea aceluiași procent la toţi pensionarii, indiferent de pensie.

De exemplu: dacă un pensionar are pensia de 1.000 de lei, iar altul de 30.000 de lei, la o creștere cu 10% la primul îi va crește pensia cu 100 de lei,
iar la cel de-al doilea cu 3.000 de lei. Nu cred că este corect. Dacă mergem la un magazin, plătim toţi la fel pentru un kilogram de zahăr. Ce au făcut
ei pentru o diferenţă așa de mare?

Guvernul ar trebui să schimbe acest sistem de creștere a pensiilor. Acestea să crească diferenţiat sau, cel puţin, să crească la toţi pensionarii cu
aceeași sumă. Nu cred că cei cu pensii mari mânâncă cu două linguri sau mănâncă cu polonicul.

GHEORGHE VERDEŞ

52 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Flore says:

  Stimate domn,esti lucid in ceea ce enunti,doar ca nu prea esti bagat in seama!

  • Profu says:

   Este o prostie, fără orice temei legal

   • Preda Andrei says:

    Tu esti retard prietene taran analfabet zis profu : daca intre salariul meu mediu si al tau a fost diferenta de 500 lei sa zicem, atunci cand se calculeaza pensiile conform mizeriei de calcul diferenta va fi redusa la 25 % din 500 adica la 125 lei .si atat . De aici vorbim numai de pensii , nu mai avem treaba cu salariile , am avut doar la calculul din care a reiesit diferenta de 125. Si apoi asa cum se fac maririle la salarii cu 100 ,sau 200 sau 500 lei nu cu procente ( vezi legea salarizarii bugetarilor )tot asa se vor face si la pensii ,cu sume si nu procente , pastrandu se deci diferenta ! Capisci ?

 2. raise says:

  Anomalia este ca sun pensii speciale exorbitante, nesimtite si abuzive date de parrlament cre si-au tras si lor pensii la fel de nesimtite lor si politrucilor alesi, asemenea anomalii numai in Romania exista, toate pensiile speciale ar trebui anulate fara nici o exceptie si sa fie recalculate toate dupa contributivitate.

 3. Florin says:

  Cresterea e pt a acoperi inflatia si a da o parte din cresterea economica investitorilor care muncind au contribuit la cresterea economica.Totul vine de la constitutie care spune ca pensiile trebuie sa fie bazate pe contributie

  • Victor says:

   De ce crestere vorbesti mai exact? Daca pensia este corelata cu inflatia in practica valoarea pensiei ramane aceasi.
   Cele mai mari pensii le au fosti bugetari si membrii ai armatei care in mod efectiv nu au contribuit aproape deloc la cresterea economica a Romaniei, cei care contribuie la cresterea economica si bunastarea acestei tari sunt tinerii care muncesc in acest moment in mediul privat, nu pensionarii, si acesti tineri ar trebui sa primeasca mai multa atentie pentru ca ei(si copii lor) sunt viitorul iar daca vorbim de contributivitate din pacate sperantele sa existe cineva care sa le plateasca pensiile celor care mncesc acum in Romania scad pe zi ce trece.

 4. Brustureanu says:

  Avem o lege a pensiilor promulgată de președinte care spune clar ca de la 1 sept punctul de pensie sa fie majorat cu 40 la suta ,dacă ei nu respecta legea noi ce trebuie sa facem ???

 5. Maria says:

  In conditiile ca nu sant bani pentru majorarea pensiilor sa se mareasca cu o suma egala pentru toti nu in procente..Ce suma crede guvernul ca poate plati lunar sa o imarta egal la toti pensionarii pentru inbunatirea traiului tuturor.

  • Preda Andrei says:

   Asa ar trebui si in plus sa faca o pensie minima de 1200 lei pt vekime completa . Si ar mai trebui daca tot le dau la bulangii aia multi pensii si salarii speciale pentru stat degeaba sa faca bonurile de masa 1000 de lei de la 400 lei dar nu o fac pt ca nu i iubesc pe prostii care muncesc si i duc in spate !

 6. Gil says:

  Cum adică mărire de pensie idem la toți pensionarii???
  Ce tot o domnul din articol cu multe burți și guri?
  Eu, am muncit 46,3ani,in Aviatie-Tarom(se poate verifica), am adus României, PERSONAL, dar și generația mea, MILIOANE de dolari… Acum și boli groaznice profesionale… Alții, nu mai sunt nici pensionari…
  Deci Eu… primesc, sa spunem, 100 lei la pensie în plus, și un croitor, cizmar, brutar(nu am nimic cu aceste categorii), tot 100 lei, CA SĂ FIM LA FEL… Aoleeeeu?… Pi bunii moo?…
  Dacă făceam un Trainning de 6 luni la Pasadena, eu și Golden Generation’s lucram la NASA…
  Haidem, da’o dreacu’ de modestie, ce tot trebuie s-o afișaj, DAR, mai sunt câteva CATEGORII ce trebuiesc Deosebite… Totuși…
  Avem și minerii, nuclearistii, electrica, etc, care, jos pălăria, sa le dam mai mult… Ok?
  Luam de la caz la CAZ!
  Evident, puteam fi și eu un ȘOFER, par exemple… Atunci, eram cu ciocu’ mic, nu?…
  Eu, nu vorbesc aici de oamenii de Sus din România… Nu eu sunt Parlamentul… Îmi vad de treaba…
  Și pt nenea, “cu pensii la fel mărirea, o Chestie tare, dar și pt România, tara mea draga: pe timpul lui Ceaușescu, aveam aproape 4000lei salariul, erau și prime trimestriale, 400 lei…
  Conform Normelor OACI, de atunci și de acum, trebuia sa am salariul 10.000.lei,fiind Licențiat în Ingineria Aviație…
  Dar, NU s-a putut! Atât avea Ceaușescu…
  Acum, în Tarom, au 6000 lei, cei din Inginerie…
  Puteam sa FUG din România oricând, în urma, cu avionul. Am rămas aici! După Revoluție, de mergeam în India, aveam 10.000$,salariul.Am rămas în tara mea, făcând din copii Lauda.
  Vine un Nene… Spune să-mi dea doar 100 lei la pensie…
  Tataie… du-te-nparc cu nepoții, stai la pescuit… Lasa-neeee!
  Ce-ar fi sa scriu și eu aici, ca dl Dtru Prunariu sa posede o pensie de 1.500. lei? Pi buniii moo?… Sa piară Dușmănia, din toată România…
  Haidem sa ne Respectam valorile REALE!

  • lili says:

   Si eu primeam milioane intr-o tara imaginara. Ai primit cat ai meritat. Deci ai pensie 30000 si te certi pentru 3000? Sa-ti fie rusine!

  • Oradean says:

   Da nene, tu esti ala special de ai dat gaura la macaroana! Fara tine Pamantul se invartea in sens invers si de aceea tu meriti cat altii 100! Ai marele merit ca nu ai furat un avion si noi trebuie sa-ti ridicam statuie! Ai valoare, nu ca ala de a muncit de s-a cocosat la CAP sau la strung, ca sa poti tu huzuri! Nerusinatu-le!! Pana nu iesim in strada, acest sistem nenorocit de pensii tot inechitabil va fi si “specialii” astia vor suge ca lipitorile si tot nu le va ajunge. PENSIE DUPA CONTRIBUTIVITATE PENTRU TOTI!!!

  • Sandu says:

   Si acuma ce pretentii ai ?,aviatorule, ai trait foarte bine si pe vremea lu Ceasca,si dupa aia,ca ai zburat nitel…mare erou…dar acum ,fiind pensionar,pentru ce-ti trebuie marire de zece ori,ai zece boli fata de soferul de pe basculanta?…ti-ai facut “plinul” cat ai zburat,acum ca esti o gaina batrana,nu mai ai nevoie de steroizi scumpi pentru dezvoltarea aripilor!!!…

  • tePrindeEaMilitia says:

   Ti-as taia pensia pentru cata contrabanda ai facut pe vremea lu Ceasca. Nu ai plecat pentru ca nu puteai lua familia cu tine. Dar marfa de contrabanda la suprapret ai adus cat sa cumperi un judet intreg. Stiu si eu cum mergeau treburile atunci. Romanii mancau iarba ca sa nu faca import si tu aduceai marfa la suprapret. De ce sa pleci cand o duceai asa bine aici?

  • David says:

   Puti’ da rău nu asa… Mă c. ac pe aviația ta. Ești degeaba!

  • Mutulica delasat says:

   Adica din ceea ce ai enuntat mai sus tu te consideri “valoare”,dar dilema mea esti valoare daia mare?adica muncitorul care a stat cu nasul in prenandez 10 ore pe zi,ca sa iti faca tie pantofi sa ai ce incalta e nimic pe langa tu,care ai tinut “o maneta “3 ore pe zi.sau acela care ti-a croit costumul de pilot in 3 schimburi ca tu sa ai ce imbraca,adica el nu merita mai mult de 1500 de lei dar tu in schimb meriti,tu esti special?zi tu sincer cat meriti ?spune-ne sincer!cat meriti tu “eroule”,”divinule”,”specialule”,”extraordinarule”?

  • Parasuta says:

   Intr-o lume normala ar trebui sa primesti pensie dupa cat ai cotizat … adica daca meseria de aviator este foarte cautata si ai nevoie de abilitati deosebite, piata va dicta salarii foarte mari pentru aceste ocupatii si deasemenea va fi si concurenta sa ajunga doar cei buni. O sa ai deci zeci de mii de euro salar pe luna si implicit la pensie te poti bucura de o renumeratie mare in baza unei legi de pensii echitabile.

   Ce vorbesti tu este o prostie si un furt cu legea speciala pe care crezi ca e dreapta doar ca te avantajeaza. Nu zic ca nu este o meserie riscanta si cu responsabilitati dar nu e just sa beneficiezi de o lege speciala.

   … dar trebuie sa recunosc ca tupeu ai

  • Costel Popescu says:

   La cum va exprima ti si cum scrieti cred ca a ti dat cu matura prin curtea aeroportului.Halal atitudine! Trebuia sa merge ti in State sau India poate acolo va era locul. Cu ce sunteti mai deosebit decat un ” sofer”cum malitios va ti exprimat? Am un singur cuvant…care intre noi fie vorba nu e nici romanesc si nici prea ortodox dar il meritati cu prisosinta::SICTIR!!!

  • deal says:

   E vorba de majorare nu indexare.De ce trebuie sa beneficieze de acelasi procent de majorare toti si cu pensii micii si cu f mari? Indexezi cu procent egal la toti cu inflatia sa pastreze puterea de cumparare si majorezi cu procent diferit pentru a corecta inegalitatile.

  • Vasile says:

   Fiecare să primească pensie după cât a cotizat, fără speciali, doctorii profesorii… sunt oameni speciali, dar nu au pensii speciale, rușine să le fie la toți pensionarii speciali.

  • Preda Andrei says:

   Gil tata sa ti spun ceva : in primul rand te exprimi mai stupud ca cizmarul pe care l dispretuiesti … Apoi sa stii ca atat tie cat si cizmarului vi s a stabilit pensioara functie de salariyl mediy calculat pe durata activitatii : tie pe buna dreptate 6500 lei ca ai fost pasare calatoare iar bietului cizmar mai modest 1500 lei . Din momentul asta nu mai conteaza ce ati fost si ce ati castigat , a contat diar la calculul pensiei ! Acum sunteti , fara dubiu , doi pensionari ca atunci cand erati salariati . Si daca te uiti de exemplu la legea salarizarii unuice o sa pbservi ca cresterea salariilor se face numai cu sume , logic , si nu cu procente , caci ar fi mai ales nedrept . Si atunci la cei 2 pensionari cresterea trebuie sa se faca tot cu aceeasi suma , doar sa se pastreze diferenta stabilita initial !

 7. mircea lazau says:

  d-le. aveti dreptate.. la stabilirea pensieiin momentul pensionarii sa se tina cont de toate beneficiile legii. dar dupa aceea indexarea ar trebuii sa fie egala pentru toti pensionarii.

 8. Lulu says:

  Atunci hai sa dam salarii egale la toti si vor aveavpensii egale.Ca tot cu o gura mancam Ca in comunismul din Coreea de Nord.

 9. mircea lazau says:

  catva dintre noi ,se vede-tin numai la burtile lor, daca asa intelegeti d-voastra exemplificarea data de mine-imi cer iertare, eu mai simplu nu va pot explica.

 10. Coco says:

  Aprope orce lege are amendamente ? De ce ? Unii dintre dv nu pomenesc nimic de pensiile de 15 000de lei ,în orce stat civilizat nu exzista asa ceva ..de ce nu se face un barem de salarii si pensii ,de exemplu sa nu se depasesca salariul sau pensia presedintelui ! În Romania anilor 1990-2000 s-a jefuit totul ,iar unii strigau “”noi nu ne vindem tara ” o dăm jefuitorilor ,iar cei care trebuiau să apere statul român le-am facut pensii si salarii speciale ?

 11. R says:

  Cum adica domnule,poate unii de aici au terminat o facultate importanta si greu de realizat care si-au dat si ultimul ban pentru asta si tu acuma vii si ii intrebi ce au facut pentru asta,tu stii cat de dificil este sa faci ,bunicul meu a fost ofiter in armata,putea sa izbucneasca oricand un razboi dar ce a facut el pentru pensia aia?Bunica mea a predat matematica la universitate dar ea ar fi trebuit sa ia o pensie mica ca pregatit actualele generatii ,elevii ei datorita matematicii,au ajuns mari IT-isti in Canada,Anglia,Asutralia,etc.,dar ea n-a facut nimic pentru aia,taranul ala de pe camp de pute si de la coada vacii care te injura si care arat ca zombii ca vomit copii de el/ea cand il/o vad ar trebui sa ia o pensie mai mare bineinteles.

 12. Valentin N. says:

  Dl. Bihon a spus ca orice mărire de pensie sa fie făcută în valoare fixa. Nu spune nimic despre modul de calcul al pensiei, care este o alta discuție. Orice om de bun simt nu-l poate contrazice.

 13. seth says:

  Jur ca uneori am impresia ca privesc un univers paralel. Contributivitate. Atat. Primesti cat ai contribuit si gata, ce atatea povesti? Ai contribuit pentru o pensie de 30.000 de lei? Foarte bine, bravo. Ai contribuit pentru 1.000 de lei pensie. Ghinion. Nu mai zic, ce frumos ar fi sa avem un sistem de pensii tip american, nu mizeria asta in care contribui cu 600 de lei lunar timp de 35 de ani sa ai 900 de lei timp de cativa ani.

 14. Dănilă Ileana says:

  Da este adevărat , să crească pensiile in următorul ordin .
  900/40% până la 1750 .
  De la 2000/10% . În rest trebuie o cooperare de actualizare cu 5% nimic mai mult .

  • pitagora says:

   ha, ha, ha … pai nu e bine sa obtii punctaj in functie de cat ai corizat? … adica ai cotizat cu 500 lei pe luna si vrei sa ai aceeasi marire cu cel care a cotizata 5000 lei pe luna … mi se pare normal sa ai de 10 ori mai mica marirea … probabil de aia ca ai lipsit la orele de mate ai cotizat de 10 ori mai putin decat in exemplu …

   • Aristotel says:

    Bai gaina la marire nu mai are nici o treaba cotizatia . Cand ai devenit pensionar esti la fel ca toti ceilalti pensionari , difera doar pensioara stabilita conform contributiei . Si asa cum cresterea la salarii era cu sume si nu cu procente la fel cu suma fixa trebuie crescute si pensiile sa ramana diferentele initiale !

    • Pitagora says:

     Aristotel de data asta ti-ai cufundat capul intr-o galeata cu rahat si ai fost impins de sus in jos cu forta golului din capul tau …
     Mi se pare normal sa fie calculat un puntaj pentru fiecare pensie si plata sa se faca in functie de punctaj … Punctul de pensie se mareste procentual, iar tu in functie de punctajul initial primesti pensie … dar bineinteles ca nu te-a dus capul atat. Ai lipsit la lectiile de ponderi si procente din clasa a 5-a. Esti cumva militian? 🙂

 15. DONESCU PETRICA says:

  Ar fi trebuit să existe un echilibru și să se aplice o regulă : cât a fost dolarul la cei cu pensii mici in perioada de înainte de ’89 și cât este dolarul acum. Era foarte simplu dar nu s-au luat în considerare salariile și să facă echivalenta.O regulă de 3 simple.

 16. miculprint says:

  Foarte greu de luat o decizie. Am vazut numerosi pensionari care aveau pensii mici si au muncit pana la 65 de ani, poate mai mult. Altii care nu au avut contributivitatea completa. Altii care au lucrat in alte domenii , s-au pensionat la 40-45 de ani si au pensii mari. Nu stiu ce sa zic. Dar cred ca toti suntem oameni si toti sa traim. Da intradevar unii in aviatie care au adus bani tarii dar s-au pensionat la 45 de ani, au avut salarii mari si alte facilitati. Dar oare cei care au muncit in agricultura la CAP-uri si au adus paine tarii, nu merita o pensie ca sa traiasca. Eu zic ca m-as uita la numarul de ani munciti efectiv. Cred ca nu este normal ca cei care s-au pensionat de boala si nu au avut contributia completa sa ia pensie maxima.

 17. Andrei says:

  Chiar nu este uman sa muncești sa cotozezi 43 de ani și să ai o pensie de 1100 roni. Marirea ar însemna 100 roni.. Bătaie de joc! Sunt persoane singure care, imaginati va cum se descurca. Nu trebuie luat in batjocură acest subiect.

 18. Iulia lazar says:

  Discrepantele se vor adânci din ce in ce mai mult.vor avantaja cei cu pensii f mari.nu e corect.ar trebui sa fie anumite paliere…. 0764419177 mai accesibil

 19. Rodica says:

  Eu de mult timp am spus ca ar trebui indexate cu 40% pensiile pana in 2000 lei iar ceilalți sa mai astepte pana la următoarea indexare si astfel vom mai micsora cat de cat inechitatile .Si noi ăștia cu pensii de 1300 lei avem dreptul la o viata decenta.Vi se pare normal ca unul care nu a muncit nici macar o zi primesc ajutor social aproape cat pensia minima.Nu mai trebuie dat ajutorul social decat celor care nu pot munci,nu mai faceti pomeni pe spinarea celor care muncesc si marea majoritate a beneficiarilor sunt romi care fug de munca ca dracul de tamaie.

 20. Vasile says:

  Fiecare să primească pensie după cât a cotizat, pentru ca mulți au lucrat cu salariul minim pe economie în cartea de muncă, diferența o primeau în plic la negru, acuma vor aceiași pensie ca și cei care au cotizat, vi se pare corect?

  • Preda Andrei says:

   De unde stii tu bre vasilica ce plicuri luau cei ce au muncit pe rupte .? Mai bine spune ne cui dadeai tu plicurile la verde ca sa te angajeze si sa te tina degeaba la stat , ca sa ai tupeu acum !

 21. Ciuca Ioan says:

  Fumigena ești tu care habar nu ai ce înseamnă să trăiești cu 1200 RON pe luna

 22. Mihai Popescu says:

  Aveți dreptate,de multe ori am ridicat această problema în comentariile mele..

 23. Point says:

  Acelasi lucru l au semnalat si altii pe facebook si pe parlamentari sau judecatori ii doare n dos de dreptate. Au taiat sporuri de toxicitate oamenilor care au muncit ani grei in fabrici si se bucura de munca lor si a altora. Merita deportati pe Luna.

 24. Mircea says:

  Pensionarii au fost tot timpul o masa de manevra pe care politicienii o folosesc după bunul lor plac.
  Da,majoritatea pensiilor sunt mici in România.
  Dar sunt mici și salariile. De asta pare sa uite toți pensionarii.
  Se zice ca nu poți trai decent dintr-o pensie de 1400 RON.
  Dar dintr-un salariu de 1400 poți?
  Sa nu comparam ce cheltuieli are un pensionar și un salariat. Dacă mai e și căsătorit, mai are și copii ăla cum trăiește?
  Nu am auzit sa se plângă atât oamenii ăștia…
  Eu cred ca primii de care ar trebui sa avem grija ,ca societate ,sunt cei care produc valoare..
  Altfel vom irosi resurse și tuturor le va fi mai rău…
  Pe masura ce omul îmbătrânește devine din ce in ce mai egoist și mai rău …din păcate…

 25. Mircea says:

  Încă ceva : una dintre cele mai mari probleme ale vechii orânduiri a fost faptul ca a invatat oamenii sa fie dependenți de stat. Practic ,aproape toți cei care sunt acum pensionari, au fost “învățați” ca statul sa le asigure totul : locuințe, locuri de munca, butelii, bilete de concediu… Totul venea de la stat…
  Felul acesta păcătos de a gândi se reflecta in atitudinea lor… Statul trebuie sa le crească pensiile…
  Ii rog sa se gândească la cei care sunt la început de viața și cărora statul nu le da nici locuri de munca, nici case, nici alte facilitați…
  Și atunci își vor da seama,de bine de rău, ca din punct de vedere al vieții de zi cu zi…au fost niște privilegiati…și ca acum ,ca sa trăiești, trebuie sa muncești mult mai mult decât pe vremea dânșilor…
  Iar mulți dintre cei tineri…ca sa poată trai…au luat calea străinătății pt ca statul in loc sa aibă grija de ei in primul rând a ales ,de multe ori, sa aibă grija de dânșii…

 26. Pilutu says:

  Cei cu pensii mari mănîncă cacat si nu au nevoie de linguri

 27. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Microbuz de transport persoane implicat într-un accident în Hidișelu de Sus
  Un microbuz și un autoturism au fost implicate într-un accident produs pe DN 76, în localitatea bihoreană Hidișelu de Sus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Focar de infecție coronavirus la un cămin de bătrâni din Marghita: 18 vârstnici și 4 angajați
  Căminul de bătrâni "Sfântul Anton" al Caritas Catolica din Marghita e confirmat aproape în totalitate cu coronavirus.

  Angajari BIHON

  INGEL FENSTER angajează personal
  Firma noastră produce in Germania ferestre și uși din lemn, PVC și aluminium.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Defileul Crișului Repede, „vedeta” unui film documentar
  Pădurea Craiului, singura destinaţie de ecoturism din Bihor, este vedeta unui nou film marca Mihai Moiceanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gata gratuitatea! De joi, cu taxă în parcarea de pe Independenței
  La miezul nopții de miercuri spre joi intră în funcțiune sistemul de tichetare a parcării subterane de pe strada Independenței.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Niciun deces de COVID-19 înregistrat în Bihor, în ultimele 24 de ore
  După multe zile în care la Spitalul Curteanu s-au înregistrat decese provocate și de la coronavirus, de marți până miercuri, nimeni nu a mai murit din pricina acestui virus.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.