bihon.ro Web analytics

Deturnarea licitațiilor publice

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Fapta de a îndepărta, prin constrângere sau corupere, un participant de la o licitație publică, ori înțelegerea între participanți pentru a denatura prețul de adjudecare, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani (art. 246 Cod penal).
Fapta de a îndepărta, prin constrângere sau corupere, un participant de la o licitație publică, ori înțelegerea între participanți pentru a denatura prețul de adjudecare, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani (art. 246 Cod penal).

 

Răzvan Doseanu- Managing partner
Societatea de avocați ”DOSEANU&ASOCIAȚII”

Îndepărtarea participantului de la licitația publică poate consta în ținerea la distanță, înlăturarea, împiedicarea, retragerea de la o licitație publică sau abandonarea ei, ca urmare a constrângerii sau coruperii acestuia. Constrâgerea poate fi fizică (prin violență) sau morală (prin amenințare) și ea trebuie să fie de natură a prilejui o stare de temere, sub stăpânirea căreia, libertatea psihică a persoanei supuse acțiunii de constrângere este afectată.

Îndepărtarea participantului la o licitație publică prin „corupere” înseamnă a oferi sau promite bani sau alte bunuri ori foloase. Îndepărtarea participantului prin alte mijloace (de exemplu, prin rugăminți, recomandări, sugestii) nu constituie infracțiune. Înțelegerea între participanți pentru a denatura prețul de adjudecare presupune o înțelegere asupra prețului fie pentru scăderea prețului licitației, fie pentru creșterea prețului licitației publice.

Răzvan Doseanu – avocat coordonator DOSEANU&ASOCIAȚII

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Microbuz de transport persoane implicat într-un accident în Hidișelu de Sus
  Un microbuz și un autoturism au fost implicate într-un accident produs pe DN 76, în localitatea bihoreană Hidișelu de Sus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Focar de infecție coronavirus la un cămin de bătrâni din Marghita: 18 vârstnici și 4 angajați
  Căminul de bătrâni "Sfântul Anton" al Caritas Catolica din Marghita e confirmat aproape în totalitate cu coronavirus.

  Angajari BIHON

  INGEL FENSTER angajează personal
  Firma noastră produce in Germania ferestre și uși din lemn, PVC și aluminium.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Defileul Crișului Repede, „vedeta” unui film documentar
  Pădurea Craiului, singura destinaţie de ecoturism din Bihor, este vedeta unui nou film marca Mihai Moiceanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gata gratuitatea! De joi, cu taxă în parcarea de pe Independenței
  La miezul nopții de miercuri spre joi intră în funcțiune sistemul de tichetare a parcării subterane de pe strada Independenței.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Niciun deces de COVID-19 înregistrat în Bihor, în ultimele 24 de ore
  După multe zile în care la Spitalul Curteanu s-au înregistrat decese provocate și de la coronavirus, de marți până miercuri, nimeni nu a mai murit din pricina acestui virus.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.