bihon.ro Web analytics

Lecția zilei cu psihologul Sorin Nica! Acționează pe baza principiilor în loc să reacționezi la emoții și circumstanțe

De Oana Farcaș

Lecția zilei cu psihologul Sorin Nica! Acționează pe baza principiilor în loc să reacționezi la emoții și circumstanțe

A avea principii înseamnă să îți stabilești norme, reguli si granițe pe care să le respecți indiferent de emoțiile și contextul care pot apărea.
Scris de Oana Farcaș - A avea principii înseamnă să îți stabilești norme, reguli si granițe pe care să le respecți indiferent de emoțiile și contextul care pot apărea.

Nu este ușor să îți impui un nou fel de a fi, iar acest lucru se întâmplă nu pentru că ești o persoană leneșă sau fără voință, ci din cauza că ceea ce vrei să schimbi la tine este adânc sedimentat chiar în neurofiziologia creierului, prin obișnuință. Așadar, pentru a ne implementa noi principii, atitudini și valori pe care începem să le identificăm ca fiind constructive și demne de urmat, avem nevoie, înainte de toate, de răbdare, iar apoi de perseverență. Din acest motiv devine extrem de important dictonul: „Fii bun cu tine!”

Trebuie astfel să știi despre tine faptul că nu esti deloc un om rău, prost, leneș sau incapabil. Ești doar acolo unde ești în acel moment. Te afli într-un proces de schimbare. Dă-ți voie să te accepți așa cum ești si lucrează continuu pentru a-ti însuși noi principii, atitudini și valori. Lucrează la tine constant pentru a deveni un om cu principii constructive și a nu rămâne un om al impulsului, al emoției, al plăcerii și al romantismului. Acceptă faptul că acest proces este dificil, chiar lung si anevoios.

La capătul acestui drum te așteaptă cu adevărat recompensa: relația bună cu tine, cu ceilalți și cu viața. Nu uita regula de TREI: 3 săptămâni tatonezi, 3 luni implementezi, 3 ani sedimentezi. Astfel vei începe să te schimbi. Te vei putea transforma în cea mai bună variantă a ta, atât pentru tine cât și pentru ceilalți.

Lector Univ. Dr. Psiholog clinician și Psihoterapeut Sorin Nica

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.