bihon.ro Web analytics

Fixuri si obsesii ale nativilor din zodiia ...

Scris de IM:IMF

Berbec – “SUNT PE FUGA”

Cum e zodia asta? Sincer, dinamic si direct, Berbecul nu e genul de om care sa se cantoneze in sabloane.
Ce “PASARELE” are? Are, insa, doua-trei fixuri. Unul e legat de timp: traieste cu senzatia ca lucrurile nu merg suficient de repede si ca nu-i ajunge timpul. Efectele? De la mania vitezei si graba cu care se repede cu capul inainte, ignorand pericolele, pana la noptile cand n-are chef sa se culce, spunandu-si ca somnul ar fi o pierdere de vreme.Alt fix este cel conform caruia el stie intotdeauna ce e mai bine pentru ceilalti. Poate deveni enervant cu “directivele”, dar trebuie inteles ca e sincer si manat de cele mai bune intentii – e genul cavalerului sau eroinei care lupta pentru un scop nobil, care se simte dator sa puna umarul la bunul mers al planetei.
Cand face urat? Berbecul e spaima chelnerilor, a mecanicilor, a croitoreselor… ce mai! – a tuturor celor ce lucreaza in servicii, fiindca e obsedat de faptul ca trebuie sa fie servit pe loc si impecabil.

Taur – “CE-I AL MEU, E-AL MEU”

Cum e zodia asta? Taurul e un semn solid, perseverent si de incredere. Dar se ataseaza atat de tare de lucruri, persoane si idei, incat ajunge, obligatoriu, sa faca fixatii.
Ce “PASARELE” are? Obsedat de stabilitate si siguranta, are impresia ca este la adapost doar daca acumuleaza. De aici vine atat lacomia lui proverbiala, cat si simtul de posesiune exagerat. Majoritatea Taurilor nu gandesc decat in termeni ca bani, case, masini, haine si bijuterii. Atasamentul fata de oameni (familie, partener de cuplu, prieteni, colegi) e la fel de puternic si de obsesiv, si are la baza aceeasi teama de schimbare.Prejudecatile si ideile fixe au un mecanism putin diferit: Taurul gandeste practic si temeinic, dar cam incet – si odata ce si-a format o parere (fie ea buna sau rea) nimeni nu i-o mai poate schimba. Nu are flexibilitate si nici capacitatea de a nuanta.
Cand face urat? Taurul poate deveni periculos daca isi canalizeaza forta pe fagasul fanatismului (exemple – Hitler si Marx).

Gemeni – “NU TE ENERVA”

 

Cum e zodia asta? Cei mai vioi si mai adaptabili copii ai Zodiacului, Gemenii, sunt si cei mai lipsiti de obsesii si de manii.
Ce “PASARELE” are? Daca dragostea pentru informatie, comunicare si miscare ar putea fi catalogata drept “fixatie”, atunci cam asta ar fi meteahna lor. Si inca ceva: se feresc de oamenii prosti, neindemanatici si inceti. Dar, de-aici si pana la obsesii, e cale lunga. De ce sa te consumi in incordari psiho-emotionale, cand pe lume sunt atatea lucruri interesante?Tiparele rigide nu sunt de ei. Spirite libere si democrate, li se pare absolut aberant sa le impui celorlalti gusturile sau ideile tale. Nu merge ceva? Nici o problema, se reorienteaza cat ai clipi. Bineinteles ca au si ei micile lor ciudatenii, dar, in general, nu sunt deranjante. Se mai supara uneori, insa le trece repede.
Cand face urat? Cu ei, nimic nu e batut in cuie. Atragatori ca niste fluturi si la fel de greu de prins, Gemenii deranjeaza adesea tocmai prin lipsa reperelor fixe.

Rac – “O REZOLVAM NOI”

Cum e zodia asta? Racul fiind un diplomat, este dificil sa-ti dai seama cat de greu poate fi scos dintr-ale lui.
Ce “PASARELE” are? Nevoia de securitate ii determina aproape toate actiunile. Motivatia e de natura emotionala: ii trebuie parametri cunoscuti, verificati si siguri. Asa ajunge sa faca fixatii pentru traditii, amintiri sau obiecte vechi. Asa ia nastere obsesia pentru casa, familie si copii.Femeia-Rac, desi foarte romantica si sensibila, se aciuiaza adesea pe langa un barbat, doar pentru ca acesta ii poate asigura protectie si confort. Fiindca nu rareori partenerul respectiv e mai in varsta, este posibil ca la mijloc sa fie si o fixatie paterna. De fapt, barbat sau femeie, Racul face frecvent o fixatie pentru unul sau altul dintre parinti.
Cand face urat? Racul are toane si schimbari de dispozitie si poate fi superstitios, sensibil la fazele Lunii, etc. Dar, fiindca este discret si abil, obsesiile lui sunt rareori suparatoare pentru cei din jur.

Leu – “NU-S FRUMOS?”

Cum e zodia asta? Leul are, intr-adevar, o mare fixatie: propria-i persoana. Dac-ar fi dupa el, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul lui!
Ce “PASARELE” are? Obsedat sa placa, sa fie remarcat, admirat, apreciat sau laudat, Leul sufera de “obsesia scenei”. De-aia se si comporta atat de teatral, de-acolo vin gesturile largi si dramatice, pozitiile si “pozele” lui studiate. Are nevoie de aplauze si de complimente, vrea pozitie sociala, renume, diplome si decoratii. In fond, Leii sunt niste oameni deosebiti, plini de vitalitate si resurse, optimisti, nobili, loiali si generosi. Nu le cade bine cand sunt tradati sau subapreciati si sunt foarte posesivi. Analizand lucrurile mai atent, iti dai seama ca in adancul lor sunt terorizati de gandul ratarii, singuratatii sau al lipsei de afectiune. Numai ca sunt atat de mandri, incat nu si-ar recunoaste niciodata temerile. Iar atunci pareaza.
Cand face urat? Reactioneaza foarte prompt si violent cand sunt jigniti, inselati sau subapreciati.

Fecioara – “SA ANALIZAM”

Cum e zodia asta? La cate manii (mai mici sau mai mari) are, Fecioara s-ar mai putea numi si “zodia micilor maniaci”.
Ce “PASARELE” are? Totul izvoraste din atributele semnului: spirit de observatie (care detecteaza chiar si cele mai marunte defecte), simtul amanuntului, puternice tendinte critice, gandire analitica, dragoste pentru ordine, punctualitate si curatenie, tentatia de a clasifica si cataloga. Toate astea sunt bune in munca, dar in relatii devin destul de enervante. Experta in despicatul firului in patru, Fecioara mai sufera de ceea ce am putea numi “obsesia perfectiunii”, “fixatia restului” si “sindromul furnicii”. Pe rand, ar veni cam asa: vrea ca totul sa fie perfect si iti scoate ochii pentru orice fleac, cat de mic. Apoi, econoama, tine socoteala pana la ultimul sfant. In plus, aduna mereu, colectioneaza, stocheaza.
Cand face urat? Cu cat imbatraneste, cu atat devine mai tipicara si mai pisaloaga. I se iarta insa multe, fiindca e inteligenta, practica, harnica si devotata.

Balanta – “NU SUNT SIGUR…”

Cum e zodia asta? Balanta e un semn profund relational – pentru ea conteaza enorm sa fie placuta si acceptata de ceilalti.
Ce “PASARELE” are? Din acest motiv, chiar daca are fixatiile ei, e suficient de diplomata ca sa nu-i agaseze pe cei din jur cu ele. Totusi, se intampla adesea sa te nedumereasca prin nehotararea ei. La origine se afla “mania echitatii” – incearca intotdeauna sa analizeze diferitele aspecte ale unei situatii pentru a fi sigura ca face alegerea justa. Te mai poate sacai cu sintagme de genul “nu e drept”, “pe de alta parte”, sau “stiu ca ai dreptate, dar si el (ea)…”. Uneori e cuprinsa de o ciudata manie a contradictiei, sustinand o opinie adversa, numai de dragul de a… echilibra balanta discutiei!
Cand face urat? Maniile ei cele mai frecvente tin de nevoia de armonie: “face urat” daca-i e tulburata pacea interioara, daca ii strici ambianta sau daca o agresezi cu zgomote disonante, culori tipatoare ori cu manifestari de prost-gust.

Scorpion – “MA TEM DE TRADARE”

Cum e zodia asta? La capitolul obsesii si frustrari, Scorpionul detine suprematia. Este cel mai framantat si suspicios semn din zodiac.
Ce “PASARELE” are? Vesnic nemultumit, sufera de obsesia perfectiunii. E extrem de exigent, atat cu sine, cat si cu ceilalti. Investeste totul, dar vrea totul in schimb. Are insa un dispozitiv intern hi-fi pentru detectarea fisurilor, si reactioneaza intens la ele. Vesnic in garda, se amorseaza instantaneu (chiar inainte de a aparea motivele reale, pe care parca le presimte) si ramane amorsat. E adevarat ca are mania secretelor, ii place sa manipuleze lumea, e gelos, usor paranoic, obsedat sexual, distructiv si autodistructiv. Dar are o personalitate fascinanta si plina de resurse, fiind capabil de performante uluitoare. Asa ca merita sa-l admiri si sa incerci sa-l intelegi, in ciuda “umbrelor” sale.
Cand face urat? Daca i-ai gresit, nu te amagi crezand ca va uita. Nu uita niciodata si ti-o plateste cand ti-e lumea mai draga.

Sagetator – “CU MINE VORBESTI?”

Cum e zodia asta? Entuziast si optimist, Sagetatorul e un adaptabil care nu prea face fixatii.
Ce “PASARELE” are? Are, totusi, unele sensibilitati care pot duce la suparari si complicatii. Mai intai, e snob si oportunist – nu pierde nici o ocazie sa aminteasca de relatiile lui cu “lumea buna” si sta cu ochii roata dupa evenimentele mondene de pe urma carora ar putea profita. In fapt, este foarte conventional si pune mare pret pe ce spune lumea despre el. Sufera de “sindromul supraevaluarii”, care ii poate strica planurile de “respectabilitate”. Ii e greu sa-si recunoasca limitele si se baga in situatii care-i depasesc posibilitatile. De aici actiunile iresponsabile, promisiunile neonorate, incurcaturile financiare sau chiar legale. Fiind cel mai norocos din zodiac, pana la urma scapa cu bine din toate. Iar apropiatii il iarta, fiindca e vesel, simpatic si “baiat bun”.
Cand face urat? Daca-i spui ca e snob, se supara, pretinzand ca e doar modern si sociabil.

Capricorn – “ASCULTA-MA PE MINE”

Cum e zodia asta? Introvertit, incapatanat si suspicios, Capricornul are multe complexe, dar le ascunde cu diplomatie.
Ce “PASARELE” are? Obsesia lui primordiala este aceea de a detine controlul. De-asta e mereu in garda si se straduieste continuu, incarcandu-se cu atatea responsabilitati. Toate actiunile lui au un scop. Iar scopul, oricare ar fi, e menit sa-i asigure controlul asupra oamenilor si situatiilor. Convins ca are mereu dreptate, se considera dator sa dea sfaturi si indrumari. Daca nu e ascultat, poate recurge la strategii subtile si chiar la manipulare pentru a te aduce acolo unde vrea. Mult-trambitata lui modestie e o baliverna – in realitate, Capricornul este extrem de ambitios si de orgolios. Totusi, alaturi de Scorpion, este una din “piesele de rezistenta” care misca lumea inainte si care merita atentie si consideratie.
Cand face urat? Daca il jignesti sau ii strici planurile nu uita si nu iarta. Nu are simtul umorului si nu e maleabil.

Varsator – “ITI SPUN DREPT…”

Cum e zodia asta? Originalul” zodiacului, Varsatorul, e plin de contradictii si paradoxuri.
Ce “PASARELE” are? E un revolutionar cu ciudate tendinte tiranice, un liberal capabil de uimitoare idei fixe, un nonsalant cu surprinzatoare accese paranoice, un singuratic cu nevoi sociale foarte marcate. Este vizionar si utopic, altruist si egoist deopotriva. Cu toate ca nu ezita sa spuna exact ce gandeste, fara sa-i pese de consecinte, se intampla deseori sa faca tocmai pe dos fata de ceea ce le predica altora. Inzestrat cu multa vitalitate si cu o personalitate distincta, indiferent ca e tipul savantului distrat sau al razvratitului agitat, te surprinde cu cele mai neasteptate manifestari.
Cand face urat? Independent si incapatanat, se enerveaza instantaneu cand e contrazis sau nu e lasat sa faca ce vrea. Din fericire, ii trece repede. Iar oamenii il iubesc, fiindca e prietenos, saritor, optimist si ii contamineaza cu entuziasmul lui uneori atat de copilaros

Pesti – “DEPINDE…”

Cum e zodia asta? Enigmatici, evazivi, irationali si impredictibili, Pestii sunt cei mai derutanti produsi ai zodiacului.
Ce “PASARELE” are? “Functioneaza” numai pe baza de emotii, perceptii, impresii si intuitii. Majoritatea sunt atinsi de “sidromul relativitatii” (Einstein a fost Peste!). Ei stiu ca realitatea nu e niciodata una singura, ci ca are foarte multe fatete. Sunt maestri in “arta aburirii”. Pentru unii alunecosi, pentru altii fascinanti, Pestii sunt plini de toane si de mici manii inofensive. Au fixurile lor legate de lumea misticului, fantasticului, superstitiei si magiei. Cu toate astea, sunt persoane maleabile, compasive si ingaduitoare, care mai degraba incearca sa-i inteleaga pe ceilalti, decat sa-i judece. Chiar daca sufera, sunt gata sa ierte si au o imensa capacitate de iubire si devotament.
Cand face urat? Avand o viziune global-intuitiva a lucrurilor, se enerveaza sau se inchid in sine cand li se cer explicatii si argumente logice.

34 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ale says:

  mare dreptate…
  cel putin in cazul meu

 2. vali says:

  foarte adevarat

 3. Nebunu says:

  noah super ce sa spun…dupa zodie is fecioara…si nu incep a critica amu nika :-PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

 4. Anonim sau poate nu ptr u.... says:

  ei ce pot sa spoonn …io is rac si cred k acel “slogan”nu il defineste stii racul este genul kre nu pre este sigur de ceea ce face si se lasa usor influentat de ceilalti..asa kred yo>>

 5. Anonim says:

  destul de adevarat in cazul leului si al unei zodii pe care nu o mentionez acum . surprinsa? intr-un mod placut. trist si totusi adevarat…

 6. andra says:

  absolut tot ce scrie despre gemeni este adevarat.fiecare cuvintel

 7. Anonim says:

  95% adevarat…eu sunt pesti si mi se potriveste….mai putin partea cu enervatul…cred ca e din cauza ca am sange de olteanca si ma enervez din mai multe cauze…..

 8. clyde_headhunter says:

  deci iarai ft adevarat..naiba stie cum sunteti voi unii de nu va regasiti (:|

 9. Anonim says:

  are dreptate in privinta capriconrnului:D….eu sunt capricorn ji in privintza mea este adevrat nu chiar tot da ii adevarat ceva din ce spune;)

 10. Anonim says:

  e adevarat ce se spune la capricorn, si am citit mai multe si cam la toate e adevarat, hai ca ati nimerit-o 🙂

 11. Anonim says:

  ce sa fac?…..asta is…un peste 🙂

 12. Anonim says:

  aveti dreptate..
  is peste ..is alunecoasa si maestra abburirii
  :)))
  :)))

 13. ade says:

  aveti dreptate,eu sunt pesti si chiar asa e!bravo

 14. ScooBy-Doo says:

  …..normal santem intelijentzi…..mumosi din calea fara…si maestri in arta seductziei:P:P:P:D:D:D:D

 15. Anonim says:

  nu mi se potriveste deloc..:(((nu stiu cum voi credeti in asa ceva?

 16. dj8017bamboo says:

  ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff ffffffffff adevarat!!!!!!!!!!!!!
  tot ce scrie despre gemeni e adevarat!!!!!!

 17. Anonim says:

  mah desi mai greu de recunoscut,..dar e adevarat:)) lasa k chiar dak suntem mai “fuduli”avem inima buna:P….:>

 18. Mdea says:

  mah deci , aveti dreptate , dar nu in totalitate 😀
  “Obsedat sa placa, sa fie remarcat, admirat, apreciat sau laudat, Leul sufera de “obsesia scenei”” nu prea ma caracterizeaza 😀 , exagerati , cika “Dac-ar fi dupa el, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul lui!” neahhhh

 19. berbec says:

  destul de adevarat

 20. Anonim says:

  gata sunt vinovat recunosc ai dreptate!!!!!!!!

 21. Anonim says:

  fff adevarat cei al meu e numa al meu si numi place sal impart cu nimeni.Cand face urat? Taurul poate deveni periculos daca isi canalizeaza forta pe fagasul fanatismului (exemple – Hitler si Marx).AICI E CHIR ADEVARAT Taurul gandeste practic si temeinic, dar cam incet – si odata ce si-a format o parere (fie ea buna sau rea) nimeni nu i-o mai poate schimba. Nu are flexibilitate si nici capacitatea de a nuanta.DAR NICI SA NU IO TREBUIASA CAPACITATEA DE DA INAPOI .DAR UNI SUNT SI LACOMI NU TOTI!!!!

  TAUR E BAZA SE GANNDESTE LA TOT :-*

 22. Anonim says:

  scrie adevarul despe scorpion:) chiar ma regasesc in acele randuri 🙂

 23. rac says:

  nu cred ca este o obsesie sa ai grija de sotia si copii tai

 24. DK...MAx says:

  dap complet adevarat in ceea ce zice despre faptul k noi …cei din zodia balantei ´´facem urat´´….cand vedem o manifestare de prost gust…dezacorduri shi mai ales cand e vb de pacea interioara…vrem armonie..nu vrem idiotii..vrem adevar shi nu minciuni….vrem echilibru..deci egalitate..chiar daca uneori ne place sa fim deasupra tuturor…deci destul de orgoliosii shi cam posesivi….

 25. bau bau says:

  Way,ii sooper adevarata treaba asta cu pestii.Cel putin la mine!Ce nu-mi convine la zodia e faza cu “corazonu“.Greu scoti pe cineva de acolo…oricat ar gresi:(. Dar i`m glad de zodiutza noastra:P…Pup pe toate peshtiutzele:*…si noroc la peshtishori:D:)).pa pa

 26. Deyutza says:

  Sunt pesti si in totalitate mi se pare ok ce se spune despre mine in contextuil gandirii..si ce dacai einstein a fost pesti?
  macar el a ajuns undeva…in istoria noastra
  credeti ca si noi vom fi la fel(noi ceilalti pesti)?
  important este sa avem incredere in ceea ce gandim si in ceea ce suntem:D

 27. Romina says:

  nu numai soarele sa se invarta in jurul nostru ci si luna :))
  foarte adevarat ce scrie

 28. nni says:

  Sunt conturate foarte bine zodiile..am citit la toate si pot spune ca intalnesc printre prietenii mei astfel de personalitati..eu sunt gemeni si ma regasesc in totalitate in descrierea facuta zodiei mele.Este adevarat pana la ultimul cuvant.

 29. Anonim says:

  intr adevar asa e cum zice acolo insa nu sunt de acord cu o chestie : nu toti scorpionii sunt OBSEDATI SEXUALi!! in rest, aproximativ totul e adevarat! scorpionii iarta dar nu uita! si sunt foarte egoisti :)) [cel putin eu]

 30. Anonim says:

  super tare…cel putin in cazu meu se potriveste de minune!!!

 31. Anonim says:

  este f adevarat……………….suntem f norocosi,noi sagetatorii……si din pacate nu ne onoram tot timpul promisiunile……………asta e!Mare dreptate!!!!!!!!!!1

 32. Anonim says:

  tot ce se spune de zodia gemenilor e adevarat..ma regasesc in totalitate….

 33. BIHON Sport local

  CAO 1910 Oradea a câștigat „derby-ul viitorului”. Multe debuturi în Liga 3 și o retragere!
  Două echipe bihorene cu „sacii în căruță” s-au întâlnit sâmbătă în ultima etapă a play-off-ului din Liga 3, Seria 10.

  România

  Accident pe un traseu de biciclete din Arad - un biciclist este în stare de inconștiență după ce a căzut într-o zonă greu accesibilă

  BIHON Sport local

  Studenții fotbaliști orădeni joacă pentru medaliile de bronz la Campionatul Universitar

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  Bihon CSM Oradea

  A doua înfrângere la baraj pentru CSM Oradea
  CSM Oradea a fost învinsă de SCM Politehnica Timișoara cu scorul de 38-23 (18-12) în cel de-al doilea său meci de la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Națională de handbal masculin, care se desfășoară la Ghimbav (jud. Brașov).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sfintii Imparati Constantin si Elena, sărbătoriți pe 21 mai - tradiții și superstiții pentru această zi
  În fiecare an, în data de 21 mai, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. În România, peste 1,8 milioane de oameni își sărbătoresc astăzi onomastica. 

  Mapamond

  O femeie a protestat dezbrăcată pe covorul roșu la Cannes împotriva violurilor comise de soldații ruși
  O femeie a apărut dezbrăcată pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes, în semn de protest față de agresiunile sexuale la care au fost supuse femeile ucrainene de la începutul invaziei ruse. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.