bihon.ro Web analytics

PSD vs PNL la alegerile viceprimarului de Căbești. Florin Gavriș e „vicele” primarului Corina Ene

De Veronica Bursașiu

PSD vs PNL la alegerile viceprimarului de Căbești. Florin Gavriș e „vicele” primarului Corina Ene

Echipă completă la Căbești Foto: Primăria Căbești
Dacă la București și la Prefectura Bihor formează oficial o echipă, PNL și PSD își joacă în teritoriu propriile cărți. Au dovedit-o și alegerile pentru postul de viceprimar de Căbești, eveniment care a avut loc cu câteva zile înainte de finalul de an.
Scris de Veronica Bursașiu - Dacă la București și la Prefectura Bihor formează oficial o echipă, PNL și PSD își joacă în teritoriu propriile cărți. Au dovedit-o și alegerile pentru postul de viceprimar de Căbești, eveniment care a avut loc cu câteva zile înainte de finalul de an.

Primarul de Căbești, Corina Ene, a amânat mai mult de un an alegerea unui „vice” la Primărie. La ultima ședință de consiliu din anul trecut, primarul Ene l-a propus, așa cum îi dă dreptul Codul Administrativ, pe colegul său, Florin Gavriș, ca viceprimar. Probabil că primarul a dorit să-și cunoască mai bine atât colegii de partid, cât și consilierii locali, pentru a ști pe cine se poate baza. Chiar dacă e fiu al satului, Corina Ene și-a petrecut mulți ani din viață la București, înainte de a decide că vrea să candideze la Primărie. În calitate de primar, Corina Ene l-a propus pe Florin Gavriș ca viceprimar, ținând să precizeze că „am colaborat foarte bine cu el. Am nevoie să fie prezent printre oameni, să fie un om de teren. Aceasta și fiindcă eu stau foarte mult în birou, iar oamenii se plâng de asta. Am nevoie să mă completeze un viceprimar și să facă lucrurile pe care poate că eu, ca femeie, nu le pot face atât de bine. Sunt chemată să-mi dau cu părerea și la poduri și la construcții, la lucruri pe care nu mi le-am imaginat vreodată”, a spus primarul de Căbești.

Jurist ca formație, Corina Ene a ținut să explice că își dorește un viceprimar căruia, alături de încredere, să îi delege și atribuții. „Vă spun că este foarte important. Conform legii, știți că viceprimarul e la dispoziția primarului, primarul îi deleagă atribuții. Nu aș vrea să faceți o alegere doar așa, ca să avem o stare conflictuală. Se întâmplă în multe consilii locale să se voteze pe partid, sau la orgolii. V-aș ruga să mergem pe înțelegere. A fost un an în care am depus 17 proiecte pentru Căbești, vor începe să se implementeze, avem nevoie de oameni în teren, am nevoie ca primar de un om cu care să fac echipă, nu să ne vedem unul pe altul ca dușmani”, a sublinat primarul Ene.

Reacția PNL a fost promptă. „Noi, grupul PNL, îl propunem pe Silviu Toda”, a spus un consilier. Silviu Toda e nimeni altul decât fostul primar de Căbești și un opozant al primarului în funcție.

După numărarea voturilor, un bulentin a fost nul, Silviu Toda a obținut trei voturi, iar contracandidatul său de la PSD, Florin Gavriș, a reușit să câștige cursa cu 7 voturi, obținând nu doar voturile colegilor de partid. Imediat după numărarea voturilor, Florin Gavriș, noul viceprimar de Căbești, vizibil emoționat, a mulțumit celor care l-au votat, dar și celor care nu l-au votat, precum și președintelui PSD Bihor, Ioan Mang, pentru susținere. Liderul PSD Bihor organiza în acea zi un eveniment, dar a preferat să fie prezent la ședința de la consiliul local, transmițând astfel mesajul că noua echipă Ene-Gavriș de la conducerea Primăriei Căbești e una foarte importantă pentru organizație. De altfel, primarul Corina Ene se află probabil printre primii cinci primari din Bihor, din perspectiva vizibilității și a proiectelor cu care s-a făcut remarcată la nivel național .

“Cu votul dumneavoastră, mi-ați dat azi și o mare responsabilitate. Sper ca împreună cu doamna primar să duc la bun sfârșit acest mandat și să fac cât mai mult bine pentru comunitate”, a spus Florin Gavriș.

“Vreau să vă mulțumesc și eu pentru anul acesta, am avut și neînțelegeri, dar per total, cred că a fost un an bun. Când am avut nevoie de vot pentru proiecte serioase mă bucur că ne-am înțeles, au fost problemuțe între noi, dar le-am rezolvat. Sper ca tot mandatul / toate mandatele mele de primar să am o înțelegere cu consiliul local. Să avem deschidere. Asta îl rog și pe domnul viceprimar, să fie prezent, să asculte problemele pe care le sesizați, să fim mai aproape și să ne simtă oamenii și mai aproape de ei”, a ținut să precizeze Corina Ene. A venit apoi rândul liderului PSD Bihor să tragă concluziile unei zile destul de tensionate.

“Le mulțumesc celor care l-au votat pe domnul viceprimar și celor care nu l-au votat, fiindcă așa e într-o democrație, e voie să avem mai mulți candidați. Vă urez mult succes, domnule viceprimar! Nu va fi ușor! Doamna primar va trebui să meargă mai mult la București, fiindcă proiectele nu se fac dacă nu alergi și nu te zbați. Aveti tot sprijinul meu. O felicit pe doamna primar pentru răbdarea pe care a avut-o amânând mai mult de un an decizia aceasta”, a spus liderul PSD Bihor, Ioan Mang. Apoi s-a adresat fostului primar de Căbești, liberalul Silviu Toda.

“Domnu’ Toda, într-un partid, un primar încearcă să-și pună viceprimar de culoarea lui politică. Era o variantă să punem un viceprimar de la PNL, dar de un an și jumătate, trebuia să demonstreze că vrea să lucreze pentru comună. Și azi am văzut aici mai multe voturi de abținere pe chestiuni pe care nu își aveau rostul. Sigur, omul poate vota și abținere și contra și pro, dar să ne abținem doar de dragul de a șicana puțin, iar apoi să vrem să fim viceprimar într-un proces de construcție, e puțin dificil. Rugămintea către dumneavoastră e să încercați să uitați campania electorală, nu suntem acum în campanie, suntem într-o desfășurare a activității în consiliul local, avem nevoie de foarte multă muncă, trebuie făcute foarte multe în comuna Căbești. Și pentru aceasta e nevoie de o majoritate solid constituită”, a afirmat Ioan Mang.

 

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  „Duș rece” neașteptat: CSM CSU Oradea a pierdut pe teren propriu cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a pierdut cu 68-82 meciul de pe teren propriu cu CSO Voluntari.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consiliul Județean și-a negociat prețul la electricitate
  Consiliul Județean Bihor și instituțiile din subordine vor plăti în acest an pentru energia electrică facturi similare cu anul 2021, nefiind afectate de majorările din piață.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mihăilă: „Ministerul Sănătății are un acord cadru pentru teste cu Comisia Europeană, dar nu îl folosește”
  Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, spune că ministerul ar putea comanda teste pentru elevi, printr-un acord cadru semnat cu Comisia Europeană. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bărbatul care a amenințat un tânăr cu un pistol într-o intersecție din Oradea a fost arestat
  Polițiștii orădeni l-au reținut luni pe bărbatul care a amenințat cu un pistol de tip airsoft un tânăr de 20 de ani, în urma unui accident rutier. 6

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. Data 21.01.2022 - PL Alesd + Salonta - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Birta: vom propune în Consiliul local reducerea prețului la încălzire
  Ministerul Dezvoltării a alocat o primă tranșă din ajutorul pentru orașele care au termoficare pe gaz, în cuantum total de peste 41,9 milioane lei. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.